Στην τελική ευθεία η νέα ΒMW M850i Coupe (+video)

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, η BMW ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή της Σειρά 8 στην γκάμα της. Πλέον, το πολυτελές κουπέ της βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξης και έχουμε αρκετές πληροφορίες για αυτό, επίσημες φωτογραφίες του έστω και με καμουφλάζ και βίντεο. 

Δείτε ακόμη: Αρίστευσε η BMW X3 σε τεστ πρόσκρουσης (+videos)

Η νέα BMW Σειρά 8 λοιπόν, θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα το ερχόμενο φθινόπωρο στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, όπου και θα την δούμε σε όλο της το μεγαλείο. Μέχρι τότε όμως ας αρκεστούμε στο σετ φωτογραφιών που δημοσίευσε η γερμανική μάρκα από την καμουφλαρισμένη M850i xDrive Coupe. Αυτή θα είναι και ότι πιο γρήγορο θα έχει να επιδείξει η γκάμα της Σειρά 8, με εξαίρεση την M8 φυσικά.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το βαυαρικό κουπέ εφοδιάζεται με τον V8 βενζινοκινητήρα της BMW ο οποίος είναι χωρητικότητας 4.4 λίτρων και αποδίδει 530 ίππους και 750 Nm ροπής. Η συνεργασία του θα γίνεται αποκλειστικά με τη νέα, εξελιγμένη έκδοση του αυτόματου κιβωτίου Steptronic με οκτώ σχέσεις, που σύμφωνα με τους Γερμανούς μηχανικούς είναι πιο γρήγορο και πιο ομαλό κατά τις αλλαγές του.

Διαβάστε επίσης: Η μητέρα των μαχών! Giulia Quadrifoglio vs BMW M3 (+video)

Όσον αφορά στα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά της, η BMW αναφέρει πως η M850i xDrive Coupe θα έχει σύστημα τετρακίνησης, όπως και η M5 (όπερ σημαίνει πως με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί να γίνεται πισωκίνητη), θα έχει ενεργές αναρτήσεις, ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό και ενεργό σύστημα διεύθυνσης.

Get it on Google Play Download on the App Store