Ιδού η νέα Bugatti Divo των 1.500 ίππων (+video)

Η Bugatti πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια του νέου και άκρως εντυπωσιακού υπεραυτοκινήτου της Divo (από το όνομα του Γάλλου οδηγού αγώνων Albert Divo), το οποίο θα παραχθεί σε 40 αντίτυπα και μοιράζεται πολύ λίγα σχεδιαστικά στοιχεία με τη Chiron. Εξωτερικά η Bugatti Divo παρουσιάζεται πιο σκληροπυρηνική, με πιο τονισμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και με καλύτερη αεροδυναμική, που έχει προσθέσει επιπλέον 90 κιλά κάθετης δύναμης στο αμάξωμα.

Διαβάστε ακόμη: To Audi PB18 e-tron έρχεται…από το μέλλον (+video)

Στο πολύ επιθετικό εμπρός άκρο του αμαξώματος τον πρώτο λόγο έχουν οι τεράστιοι αεραγωγοί για την καλύτερη ψύξη των φρένων, η παραδοσιακή μάσκα, το έντονα ανάγλυφο καπό και τα λεπτά φωτιστικά σώματα. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα κυριαρχούν στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στο πίσω άκρο με τη μεγάλη αεροτομή. Παράλληλα, η Bugatti Divo έχει υποστεί «δίαιτα» και ζυγίζει 35 κιλά λιγότερα από την Chiron, ενώ έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο στήσιμο των αναρτήσεων και στο σύστημα διεύθυνσης για ακόμα υψηλότερα ποσοστά οδηγικής ευχαρίστησης σε διαδρομές με στροφές. Άλλωστε η Bugatti αναφέρει χαρακτηριστικά ότι είναι ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για στροφές.

Την κίνηση της Divo αναλαμβάνει ο W16 των 8.0 λτ. με τα τέσσερα τούρμπο, απόδοσης 1.500 ίππων στις 6.700 σ.α.λ. και με ροπή 1.600 Nm μεταξύ 2.000 – 6.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο DSG κιβώτιο και την τετρακίνηση, τα 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 2,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα σταματά στα 380 χλμ./ώρα.

Διαβάστε ακόμη: Εταιρεία δίνει εγγύηση για 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα!

Όσοι τυγχάνει να την ονειρεύεστε ακόμα και αν κερδίσετε κάποιο τυχερό παιχνίδι ή μεγάλη κληρονομιά θα μείνετε με το όνειρο, αφού και οι 40 Bugatti Divo είναι «κλεισμένες», παρότι η τιμή της κάθε μίας θα κυμανθεί στα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε τη νέα Bugatti Divo και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store