Επετειακό Mazda MX-5 για πάρα πολύ λίγους κι εκλεκτούς!

Το ΜΧ-5 κλείνει τα 30 του χρόνια και η Mazda Αυστραλίας αποφάσισε να το γιορτάσει με την κατασκευή ενός επετειακού μοντέλου που θα κυκλοφορήσει σε μόλις 30 κομμάτια!

Το Mazda MX-5 ή αλλιώς Miata όπως είναι γνωστό στους απανταχού φαν της αυτοκίνησης είναι ένα παγκοσμίου φήμης roadster, το οποίο έχει πουλήσει εκατομμύρια μοντέλα από την αρχή της καριέρας του το 1989.

Δείτε ακόμη: Έλληνες κυνηγιούνται με Honda S2000 και Mazda RX-7 (+video)

Το επετειακό μοντέλο είναι βαμμένο σε ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, ενώ κάτω από το καπό έχει τοποθετηθεί ένας ισχυρός 2λιτρος βενζινοκινητήρας 184 ίππων και 205 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης σαφώς και διατηρείται στον πίσω άξονα, με τη δύναμη να περνάει μέσω ενός χειροκίνητου 6ταχυτου κιβωτίου. Η οροφή είναι μαλακή, ενώ κύριο χαρακτηριστικό είναι το τιμόνι που είναι τοποθετημένο δεξιά, μιας και το μοντέλο θα διατεθεί στην αυστραλιανή αγορά.

Διαβάστε επίσης: Τέλος η MPS έκδοση για Mazda3!

Ο αύξων αριθμός κάθε επετειακού μοντέλου θα είναι «χτυπημένος» στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο κάθε τυχερός ιδιοκτήτης θα λαμβάνει ως δώρο κι ένα ιδιαίτερο ρολόι. Η Mazda προσεχώς θα ανακοινώσει και περισσότερες λεπτομέρειες για το επετειακό της μοντέλο.

Get it on Google Play Download on the App Store