Στην Ευρώπη η νέα Mustang των 10 ταχυτήτων (+video)

Πριν μερικούς μήνες η Ford παρουσίασε τη νέα Mustang η οποία έχει μία σειρά από αλλαγές, με κυριότερη όλων αυτή του αυτόματου κιβωτίου με τις 10 ταχύτητες, που την καθιστούν πιο ελκυστική από ποτέ. Πλέον το αμερικάνικο musclecar έκανε την απόβασή του στην Ευρώπη και ξεκινάει την εμπορική του καριέρα, ενώ σύντομα θα πατήσει τους τροχούς του και επί ελληνικού εδάφους. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Δείτε επίσης: Οι μάρκες με τους πιο πιστούς αγοραστές

Η νέα Ford Mustang θα διατίθεται σε fastback και cabrio εκδόσεις με το αμάξωμά της να είναι πλέον πιο δυναμικό εμφανισιακά, χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τα φώτα, ενώ έχει βελτιωθεί και αεροδυναμικά (μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση κατά 3%).

Το εσωτερικό της νέας Mustang είναι πιο premium σύμφωνα με την αμερικάνικη μάρκα, καθώς τα υλικά είναι αναβαθμισμένα, ενώ οι λαβές θυρών έχουν φινίρισμα από αλουμίνιο. Η κεντρική κονσόλα έχει επένδυση μαλακού υλικού δουλεμένου στο χέρι, με διακοσμητική ραφή σε αντίθετη απόχρωση για πιο δυναμική και ποιοτική αίσθηση και το πλαίσιο του πίνακα οργάνων διατίθεται σε τέσσερα νέα αλουμινένια φινιρίσματα.

Κάτω από το θηριώδες καπό του, βρίσκεται ο κορυφαίος βενζινοκινητήρας 5.0 λτ.V8 που αποδίδει 450 ίππους και χαρίζει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα με το νέο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Mustang χρησιμοποιεί τώρα τεχνολογία που συγχρονίζεται με τον κινητήρα για ομαλές αλλαγές σχέσεων και ταχύτερα κατεβάσματα, με στιγμιαία αύξηση των στροφών (ξερογκαζιά – revmatching). Φυσικά υπάρχει και η επιλογή της αρχικής έκδοσης με τον 2.3 λτ. EcoBoost που αποδίδει 290 ίππους και 440 Nm ροπής. Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται είτε με το 10τάχυτο αυτόματο ή με το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί δεν πρέπει να ξεκουράζεις το πόδι σου στον συμπλέκτη (+video)

Η νέα Ford Mustang θα προσφέρεται στους Ευρωπαίους πελάτες με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection (ανίχνευση πεζών) και φυσικά θα συνοδεύεται από τεχνολογίες όπως Adaptive Cruise Control και Distance Alert που βοηθούν στη διατήρηση της κατάλληλης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα.

https://www.youtube.com/watch?v=4_ZPoFovaHw

Get it on Google Play Download on the App Store