Genesis G90: Η εκθαμβωτική ναυαρχίδα της Hyundai

Το κορυφαίο μοντέλο της Genesis (πολυτελής μάρκα της Hyundai), το G90, παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες με αρκετές αλλαγές, οι οποίες ενισχύουν περεταίρω τον πολυτελή του χαρακτήρα.

Δείτε ακόμη: «Σπάει ταμεία» το Hyundai Grandeur (+video)

Εξωτερικά οι διαφορές με πριν εστιάζονται στο πλήρως ανασχεδιασμένο εμπρός και πίσω μέρος του πληθωρικού αμαξώματος (μήκος 5,2 μ., πλάτος 1,9 μ., ύψος 1,5 μ. και μεταξόνιο 3,16 μ.). Η Genesis αναφέρει ότι μόνο οι πόρτες και η οροφή παρέμειναν ως είχαν. Μπροστά κυριαρχεί η τεράστια νίκελ μάσκα, τα τραπεζοειδή φώτα με την οριζόντια λωρίδα των LED φώτων ημέρας και το έντονα μυώδες και μακρύ καπό. Στο πίσω μέρος το βλέμμα πέφτει στα δύο ξεχωριστά παράλληλα και λεπτά φωτιστικά σώματα, στην αεροτομή στο τελείωμα του καπό και στις δύο μεγάλες απολήξεις της εξάτμισης.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι ευθείες γραμμές και φυσικά η πολυτέλεια σε κάθε επίπεδο. Δέρμα καλύπτει τις περισσότερες επιφάνειες, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους όλα τα κομφόρ και σίγουρα δεν θα τους λείψει καμία απολύτως άνεση.

Δείτε ακόμη: Θα δίνατε 15.000 ευρώ για νέο Hyundai Elantra;

Για την κίνηση του Genesis G90 υπάρχουν δύο μηχανικά σύνολα βενζίνης. Ο «μικρότερος» 3.3 λτ. V6 turbo αποδίδει 365 ίππους και 510 Nm ροπής και ο ατμοσφαιρικός V8 των 5.0 λτ. έχει ισχύ 420 ίππων και 519 Nm ροπής. Αμφότεροι οι κινητήρες συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταδίδεται τους πίσω ή σε όλους τους τροχούς.

Get it on Google Play Download on the App Store