Πιο διακριτική η Jaguar XE SV Project 8 των 600 ίππων

Το ειδικό τμήμα βελτιώσεων της Jaguar, παρουσιάζει το πιο γρήγορο σεντάν που έχει ποτέ κατασκευάσει, το μοντέλο XE SV Project 8, με τις εντυπωσιακές επιδόσεις και τα άκρως δυναμικά συνολικά χαρακτηριστικά, σε πιο «πολιτική» έκδοση δρόμου.

Δείτε ακόμη: Jaguar I Pace: Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019

Αντί της μεγάλης ρυθμιζόμενης αεροτομής αγωνιστικού τύπου, το τμήμα SVO (Special Vehicle Operations) της Jaguar τοποθέτησε μια πολύ πιο διακριτική σταθερή στο τελείωμα του πίσω καπό. Επίσης, συνδυάζεται από ένα νέο σταθερό σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα για να διατηρεί την αεροδυναμική ισορροπία στις πολύ υψηλές ταχύτητες που μπορεί να αναπτύξει πανεύκολα. Η παραγωγή της πιο «διακριτικής» Jaguar XE SV Project 8 είναι περιορισμένη, αφού συνολικά 15 τέτοια 4θέσια μοντέλα θα κατασκευαστούν.

Την κίνηση του ταχύτατου «αιλουροειδούς» με τη νέα και πιο κομψή αεροτομή αναλαμβάνει το 5.0 λτ. Suprercharged V8 μηχανικό σύνολο, με απόδοση 600 ίππων και 700 Nm ροπής. Το πανίσχυρο μοτέρ επιταχύνει το αμάξωμα των 4,7 μ. μήκους από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 300 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: «Κτήνος» Μercedes στέισον βάγκον ή σπορ Jaguar; (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store