Καλωσορίστε τη νέα McLaren 600LT Spider

Η Spider version της 600LT είναι πλέον γεγονός, ενσωματώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά της coupe έκδοσης, σε συνδυασμό με την αναδιπλούμενη οροφή.

Η McLaren 600LT Spider είναι το πέμπτο κατά σειρά Longtail μοντέλο, με το κυριότερο σημείο διαφοροποίησης, τη σκληρά αναδιπλούμενη οροφή, η οποία μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει με ταχύτητες έως 40 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Ιδού η νέα αιθέρια McLaren 720S Spider (+video)

Η καρδιά της McLaren 600LT Spider είναι ο 3.0 λτ. V8 twin-turbo κινητήρας, η δύναμη του οποίου αγγίζει τους 600 ίππους και η ροπή τα 620 Nm. Την μετάδοση της κίνησης εξασφαλίζει το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη SSG επτά σχέσεων. Το βάρος του αμαξώματος ανέρχεται στα 1.297 κιλά, (έχει επιτευχθεί μείωση 100 κιλών χάρη στα ανθρακονήματα, συγκριτικά με την 570S Spider), μόλις 50 κιλά αυξημένο συγκριτικά με την κουπέ έκδοση, 600LT. Κι αυτό γιατί υπάρχει το carbon monocoque πλαίσιο και έτσι δεν απαιτούνται περαιτέρω ενισχύσεις στο αμάξωμα.

Διαβάστε επίσης: Έλληνας εφοπλιστής αγόρασε μια McLaren Senna!

Οι επιδόσεις; Απλά καταιγιστικές! Για τα 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 2,9 δλ., για τα 0-200 χλμ./ώρα 8,4 δλ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 324 χλμ./ώρα. Όμως οι μηχανικοί έχουν φροντίσει και για το σωστό «στήσιμο» του αυτοκινήτου, μιας και «φοράει» σφυρήλατα αλουμινένια διπλά ψαλίδια, σκληρότερες βάσεις κινητήρα και κεραμικά φρένα για μεγαλύτερη αντοχή. Το αεροδυναμικό πακέτο της νέας McLaren συμπληρώνεται με σταθερή αεροτομή (παράγει κάθετη δύναμη 100 κιλών στα 250 χλμ./ώρα), μεγαλύτερο splitter και διαχύτη, ενώ ξεχωρίζουν οι ψηλά τοποθετημένες εξατμίσεις.

Η τιμή της βασικής έκδοσης ανέρχεται στα 228.000 ευρώ, η παραγωγή θα είναι περιορισμένη και θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω, υπάρχει το προαιρετικό εξοπλιστικό πακέτο Clubsport της MSO, με κόστος 20.500 ευρώ και περιλαμβάνει καθίσματα από ανθρακόνημα, αλλά και άλλα μέρη, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το βάρος.

Get it on Google Play Download on the App Store