Kia Ceed GT: 1.600άρι με 204 άλογα

Έπειτα από μακρά αναμονή και μισό χρόνο μετά το λανσάρισμα του νέου Kia Ceed, η κορεάτικη μάρκα παρουσίασε επιτέλους και επισήμως την κορυφαία του έκδοση με τα διακριτικά GT. Το Kia Ceed GT θα πραγματοποιήσει την επίσημη εμφάνισή του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές του ερχόμενου Οκτωβρίου, ενώ στην χώρα μας αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Δείτε ακόμη: Kia Rio από 12.190 ευρώ, με εκπτώσεις και 7ετή εγγύηση

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προκάτοχό του, το νέο Kia Ceed GT έχει κάτω από το καπό του τον 1.6 λτ. βενζινοκινητήρα T-GDi ο οποίος αποδίδει 204 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 265 Nm ροπής από τις 1.500 έως και τις 4.500 σ.α.λ. Το μοτέρ θα περνά την κίνηση στους εμπρός τροχούς, με τη βοήθεια χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων ή με αυτόματο 7τάχυτο, διπλού συμπλέκτη (για πρώτη φορά τοποθετείται σε μοντέλο επιδόσεων της μάρκας).

Δυστυχώς, η Kia δεν ανακοίνωσε ακόμη τιμές επιδόσεων, καταναλώσεις και ρύπους και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την παγκόσμια πρεμιέρα του για να τα μάθουμε. Τονίζει όμως πως το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο, με το σύστημα Drive Mode Select, το οποίο έχει δύο προγράμματα οδήγησης, το Normal και το Sport.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι τώρα, το Kia Ceed GT έχει να επιδείξει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, κόκκινες λεπτομέρειες στη μάσκα, χαμηλά στο αμάξωμα, στις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και στις δαγκάνες των φρένων. Πίσω ξεχωρίζει ο αεροδυναμικός διαχύτης, οι δύο απολήξεις της εξάτμισης και η αεροτομή οροφής. Την εμφάνισή του τονίζει και το χαμήλωμα του αμαξώματος χάρη στην σπορ ανάρτηση, που το κρατά πιο χαμηλά κατά 5 χλστ. από τα υπόλοιπα μοντέλα, με την απόσταση από το έδαφος να είναι στα 135 χλστ.

Στο εσωτερικό του δεσπόζουν τα μπάκετ καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, το δερμάτινο τιμόνι με το επίπεδο κάτω μέρος και τις επίσης κόκκινες ραφές και τα ανασχεδιασμένα πάνελ των θυρών. Τα πεντάλ αλουμινίου είναι αλουμινένια, ενώ θα υπάρχουν ανάλογα χειριστήρια αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι. Η οθόνη για το σύστημα πολυμέσων είναι αφής 7 ή 8 ιντσών και ο ουρανός της καμπίνας έχει ντυθεί με μαύρη επένδυση για να βοηθά στην συγκέντρωση του οδηγού στα τεκταινόμενα στον δρόμο. Ο χώρος αποσκευών παραμένει στα 395 λίτρα και έχει διαιρούμενο πίσω κάθισμα σε αναλογία 60:40 με την Kia να υπόσχεται ανάλογη πρακτικότητα και ευρυχωρία με αυτή των συμβατικών εκδόσεων του μοντέλου.

Διαβάστε επίσης: Οι τιμές του νέου Kia Ceed στην Ελλάδα

Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε πως και το Kia Ceed  GT όπως και τα υπόλοιπα μοντέλα της μάρκας θα διατίθεται με 7 χρόνια εγγύηση ή 150.000 χλμ. ενώ είναι σχεδιασμένο και εξελιγμένο στην Ευρώπη και θα κατασκευάζεται και σε ευρωπαϊκό έδαφος (στη Zilina της Σλοβακίας).

Get it on Google Play Download on the App Store