Πιο σπορ Kia ProCeed GT-Line και GT

Το νέο Kia ProCeed το οποίο θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην προσεχή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και θα λανσαριστεί στις αρχές του 2019, αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αυτοκίνητα, όχι μόνο στην γκάμα της Kia, αλλά και της μικρομεσαίας κατηγορίας.

Διαβάστε ακόμη: Οι τιμές του νέου Kia Ceed στην Ελλάδα

Το μήκους 4.605 χλστ., πλάτους 1.800 χλστ., ύψους 1.422 χλστ. και με μεταξόνιο 2.650 χλστ. shooting brake αμάξωμά του συνδυάζει στοιχεία από τα στέισον βάγκον και κουπέ, ενώ διαφέρει σημαντικά σε σχεδιασμό τόσο από το 5θυρο Ceed, όσο και από το στέισον βάγκον. Παράλληλα, είναι μακρύτερο και πιο χαμηλό από το χάτσμπακ και το Sportwagon, στοχεύοντας στο κοινό που αναζητά πρακτικότητα αλλά με σπορτίφ χαρακτηριστικά. Κάτι που ενισχύεται περεταίρω στις εκδόσεις GT-Line και στην πιο σπορ GT, τόσο σχεδιαστικά, όσο και σε επιδόσεις (στο ProCeed GT).

Στο εμπρός άκρο το βλέμμα εστιάζει στα LED φωτιστικά σώματα με το σχέδιο «ice cube», στο λογότυπο GT στη μάσκα και στον δυναμικού σχεδιασμού προφυλακτήρα με το μεγάλο αεραγωγό και την κόκκινη επένδυση χαμηλά στο σπόιλερ. Μια κόκκινη ρίγα συναντάται στις ποδιές των μαρσπιέ, ενώ πίσω οι τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων και τα λεπτά μακρόστενα φωτιστικά σώματα που ενώνονται κυριαρχούν αισθητικά. Το οπτικό σύνολο αναβαθμίζουν με την σειρά τους οι πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου των 17 ή 18 ιντσών στο GT-Line και των 18 ιντσών στάνταρ στο GT. Στο εσωτερικό το ProCeed GT ξεχωρίζει από τα νέα σπορ καθίσματα με επένδυση μαύρου δέρματος και σουέτ, τις κόκκινες ραφές και το λογότυπο GT.

Διαβάστε ακόμη: Δοκιμή Kia Picanto 1.0 λτ. Turbo X-Line

Τα ProCeed GT-Line και GT διαθέτουν πιο χαμηλή κατά 5 χιλιοστά ανάρτηση από τα Ceed και Sportwagon. Επιπλέον, στο ProCeed GT έχουν γίνει επιπλέον έξι μήνες πρόσθετων δοκιμών για την περεταίρω βελτίωση της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου στις και την καλύτερη απόκριση του συστήματος διεύθυνσης. Αυτό επιτεύχθηκε με την τοποθέτηση σκληρότερων εμπρός και πίσω ελατηρίων για τη μείωση των κλίσεων στις στροφές και πιο μαλακών αντιστρεπτικών δοκών για καλύτερη επαφή των τροχών με την άσφαλτο, σε συνθήκες έντονης πίεσης όταν το αυτοκίνητο στρίβει.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το ProCeed GT-Line θα είναι διαθέσιμο με τους βενζίνης 1.0 λτ. T-GDi ισχύος 120 ίππων και 172 Nm ροπής και 1.4 λτ. T-GDi με 140 ίππους και 242 Nm ροπής, καθώς και με το νέο πετρελαίου Smartstream 1.6 λτ. CRDi των 136 ίππων και 280 Nm ροπής (320 Nm με το αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων). Το ProCeed GT συνδυάζεται αποκλειστικά με το πιο ισχυρό μοτέρ βενζίνης 1.6 λτ. T-GDi, απόδοσης 204 ίππων και 265 Nm ροπής, συνδυασμένο με το αυτόματο 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Διαβάστε ακόμη: Ηλεκτρικό Kia με πάνω από 600 χιλιόμετρα αυτονομία

Get it on Google Play Download on the App Store