Το απόλυτο Range Rover Velar με 550 άλογα

Το πολυτελές Range Rover Velar αποκτά τη νέα ειδική έκδοση SVAutobiography Dynamic Edition, η οποία διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά σε κάθε επίπεδο, όπως είναι σε επιδόσεις, πολυτέλεια και μοναδικότητα.

Δείτε ακόμη: Το νέο Land Rover Defender σκληραγωγείται (+video)

Το κορυφαίο μοντέλο στην γκάμα του Velar, εξελίχθηκε από την Land Rover Special Vehicle Operations και εφοδιάζεται με ένα πανίσχυρο υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα βενζίνης 5.0 λτ. Το μηχανικό αυτό σύνολο αποδίδει 550 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 680 Nm μεταξύ 2.500 – 5.500 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων. Το μήκους 4.806 χλστ. και βάρους 2.160 κιλών Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 274 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι από 11,8 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 από 270 γρ./χλμ. Νέο και ελαφρύτερο κατά 7,1 κιλά είναι το σύστημα εξάτμισης, το οποίο παρέχει ένα πιο σπορ ήχο του V8.

Αναβαθμίσεις έχουν γίνει στις αναρτήσεις με τα ελατήρια αέρος, τα συνεχώς μεταβαλλόμενης ρύθμισης αμορτισέρ και τις παθητικές αντιστρεπτικές δοκούς, ενώ ενισχυμένα είναι και τα φρένα με τους μεγάλους αεριζόμενους δίσκους διαμέτρου 395 χλστ. εμπρός με τετραπίστονες δαγκάνες και 396 χλστ. πίσω. Το κορυφαίο Velar πατάει σε σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών ή προαιρετικά 22 ιντσών, οι οποίες μαζί με την επαναρυθμισμένη τετρακίνηση (έως το 100% μπορεί να μεταφερθεί πίσω) και το ενεργό πίσω μπλοκέ διαφορικό φροντίζουν για τα τονισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά κίνησης.

Δείτε ακόμη: Νέο Range Rover Evoque με… διάφανο καπό (+videos)

Ξεχωριστά στοιχεία υπάρχουν και στο υπερπολυτελές αλλά και μινιμάλ εσωτερικό του Velar SVAutobiography Dynamic Edition με τους πολύ άνετους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές (673 λτ.).

Get it on Google Play Download on the App Store