H ΜcLaren αποτίει φόρο τιμής στον μέγιστο Ayrton Senna

Το τμήμα ειδικών αποστολών της McLaren (McLaren Special Operations ή MSO για συντομία) θέλοντας να γιορτάσει την 30στη επέτειο του πρώτου πρωταθλήματος που κατέκτησε ίσως ο καλύτερος πιλότος F1 όλων των εποχών, ετοίμασε μια εξόχως ιδιαίτερη  P1 GTR.

Δείτε ακόμα: Ποιο μοτέρ θέλει rebuilt κάθε 100.000 χιλιόμετρα;

Η συγκεκριμένη αγωνιστική έκδοση της ναυαρχίδας για την βρετανική εταιρία είναι η 12η από τις 58 που κατασκεύασε η McLaren και πλέον είναι βαμμένη στα χρώματα της MP4/4 – του μονοθεσίου, δηλαδή, που οδηγούσε ο Ayrton Senna. Ξεχωρίζει το McLaren Rocket Red χρώμα, όπως και το Anniversary White, με τον χρωματισμό να θυμίζει αυτόν της Marlboro.

Υπάρχουν ειδικά γραφικά, το λογότυπο «Driven to Perfection», όπως και η σημαία της Βραζιλίας. Περισσότερες από 800 ώρες χρειάστηκαν για να δημιουργηθεί, με τον ιδιοκτήτη της να συμβάλει και αυτός στο τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Αυτός είναι ο νέος «βασιλιάς της ταχύτητας» από την McLaren

Το μηχανοστάσιο διαθέτει θερμική ασπίδα κατασκευασμένη από χρυσό 24 καρατίων, μια τεχνοτροπία που πρωτοσυναντήσαμε σε αυτοκίνητο παραγωγής κάτω από το καπό μιας άλλης McLaren: της μυθικής F1. Το αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο αυξάνει κατά 200 κιλά την παραγόμενη κάθετη πίεση, η οποία πλέον φτάνει τα 800 κιλά. Μέγιστο ρόλο σε αυτό παίζει η θεόρατη πίσω αεροτομή.  Στο εσωτερικό συναντάμε την υπογραφή του Senna με την φράση – σήμα κατατεθέν του: «Δεν έχω σχεδιαστεί να τερματίζω δεύτερος ή τρίτος. Έχω σχεδιαστεί να κερδίζω»

Get it on Google Play Download on the App Store