Νέα Mercedes X 350 d V6 με επιδόσεις GTi (+video)

H Mercedes παρουσίασε την κορυφαία έκδοση της X-Class, η οποία εφοδιάζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο ντίζελ 3λιτρο V6 και απόδοση 258 ίππων. Αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο από τεχνικής σκοπιάς, ωστόσο, είναι τα 550 Nm της ροπής, τα οποία είναι διαθέσιμα από τις 1.400 μέχρι τις 3.200 σ.α.λ.

Σε συνδυασμό με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MΑΤΙC, η κορυφαία X-Class μπορεί να αγχώσει μέχρι και hot-hatches με τον ρυθμό που μπορεί να κινηθεί. Τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε 7,5 δευτερόλεπτα, ενώ η επιτάχυνση δεν σταματάει πριν τα 205 χλμ./ώρα της τελικής ταχύτητας. H μεικτή κατανάλωση είναι 9,0 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 236 γρ./χλμ. Ακόμα κι όταν ο δρόμος αποκτήσει στριφτερό προφίλ, τα διπλά ψαλίδια εμπρός και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πίσω, εγγυώνται πως το αμάξωμα των 2,3 τόνων θα είναι πάντα υπό τις προσταγές του οδηγού.

Δείτε ακόμα: Αυτή η Mercedes X-Class είναι η «Maybach των αγροτικών»

Το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει 4 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: στο 4MAT η κατανομή της ροπής μεταξύ των τεσσάρων τροχών γίνεται αυτόματα, στο το κεντρικό διαφορικό είναι πιο «ελεύθερο» -βελτιστοποιώντας την κατανάλωση καυσίμου και την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο-, ενώ το 4L σηματοδοτεί το «κλείδωμά» του προς όφελος των εκτός δρόμου δυνατοτήτων.

Το κιβώτιο, από την άλλη, προσφέρει 5 διαφορετικές επιλογές στον οδηγό: η Eco χρησιμοποιείται για την μεγιστοποίηση της οικονομίας καυσίμου (με πέρασμα στην επόμενη σχέση όσο το δυνατόν γρηγορότερα), η Comfort στοχεύει στην ομαλότερη κίνηση, η Sport στην ταχύτητα των αλλαγών, η Manual στην ελεύθερη βούληση του οδηγού, ενώ η Off Road κρατάει την επιλεγμένη σχέση (2α ή 1η συνήθως) στις κατηφόρες και αλλάζει σε ψηλότερες στροφές, προκειμένου να διευκολύνει το έργο του οδηγού στην εκτός δρόμου οδήγηση.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

Ο εξοπλισμός επίσης βρίσκεται σε επίπεδα Mercedes. Διζωνικός κλιματισμός, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά καθίσματα, συρόμενο ηλεκτρικό παράθυρο πίσω, 7 αερόσακοι, ειδοποίηση σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας με δόνηση στο τιμόνι, πλοήγηση, cruise control, κάμερα 360 μοιρών και αναγνώριση οδικών σημάτων είναι κάποια από τα στοιχεία. Το σύστημα πολυμέσων Audio 20 CD και οι λειτουργίες Mercedes me και Connect είναι επίσης στάνταρ.

Get it on Google Play Download on the App Store