Νέα Mercedes-AMG G 63 με 585 ίππους

Πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την παρουσίαση της πολυπόθητης νέας γενιάς της Mercedes G-Class και όπως ήταν λογικό θα ακολουθούσε και η παρουσίαση της κορυφαίας της έκδοσης με τα διακριτικά AMG. Και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να μας συστηθεί και αυτή.

Δείτε ακόμη: Πόσο κοστίζει στην χώρα μας η Mercedes G-Class

Η Mercedes λοιπόν έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες του θηριώδους 4×4 της, το οποίο θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον ερχόμενο μήνα.

Η Mercedes-AMG G 63, όπως είναι η ονομασία του γερμανικού μοντέλου έχει κάτω από το καπό της τον 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm ροπής και συνεργάζεται, προκειμένου να περάσει η δύναμη και στους τέσσερις τροχούς με αυτόματο 9άρι κιβώτιο ταχυτήτων (AMG SPEEDSHIFT TCT 9G).

Ενδεικτικά των ικανοτήτων της AMG G 63 είναι τα νούμερα των επιδόσεων, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 4,5 δλ. με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα (ή στα 240 χλμ./ώρα στο AMG Drivers Package). Το συγκεκριμένο μοτέρ διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, με δυνατότητα να δουλεύει με τους μισούς κυλίνδρους όταν το φορτίο είναι χαμηλό. Έτσι επιτυγχάνεται και μία μέση κατανάλωση 13,2 λτ. /100 χλμ. με εκπομπές ρύπων στα 299 γρ./χλμ. CO2.

Φυσικά, υπάρχουν μία σειρά από αλλαγές στην εμφάνιση του αυτοκινήτου (τόσο εξωτερικά όσο και στην καμπίνα), ενώ διαφορές υπάρχουν επίσης στη ρύθμιση της ανάρτησης, στο σύστημα διεύθυνσης και στα φρένα.

Διαβάστε επίσης: Διαβάστε τα πάντα για την νέα Mercedes G-Class

Σύμφωνα με την Mercedes και σε αυτή την έκδοση, η G-Class διατηρεί τις κορυφαίες εκτός δρόμου ικανότητες της… απλής, που της χαρίζουν το πλαίσιο τύπου σκάλας, τα τρία διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος 100% και η ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και πίσω, με κάποιους περιορισμούς φυσικά λόγω των πιο ασφάλτινων ελαστικών.

Get it on Google Play Download on the App Store