Νέα Mercedes-AMG GT S Roadster με 522 ίππους

Η Mercedes-AMG παρουσίασε και επισήμως το νέο μέλος της οικογένειάς της, το οποίο δεν είναι άλλο από την GT S Roadster. Ένα αυτοκίνητο το οποίο έρχεται να πάρει τη θέση του ανάμεσα στα GT Roadster και GT C Roadster.

Δείτε ακόμη: Επικό video με δύο Audi R8 σε κτίριο 1.000.000.000 ευρώ!

Όπως συμβαίνει και με τις άλλες εκδόσεις των Mercedes-AMG GT, η S Roadster έχει κάτω από το καπό της τον 4.0 λτ. V8 βενζινοκινητήρα, o οποίος αποδίδει 522 ίππους στις 6.250 σ.α.λ. και 670 Nm από τις 1.900 έως και τις 5.000 σ.α.λ. Χαρακτηριστικά που χαρίζουν στο γερμανικό supercar εξαιρετικές επιδόσεις με το 0-100 χλμ./ώρα να έρχεται σε 3,8 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει στα 308 χλμ./ώρα. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση 11,5 λίτρα/100 χλμ. σύμφωνα με τη Mercedes-AMG.

Όπως είναι φυσικό, η Mercedes-AMG GT S Roadster έχει να επιδείξει αλλαγές και πέραν του μοτέρ της, καθώς πλέον στον εξοπλισμό της περιλαμβάνεται ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, προσαρμοζόμενη ανάρτηση σε τρία επίπεδα, πέντε οδηγικά προγράμματα που μεταβάλλουν το βάρος του τιμονιού, την απόκριση του γκαζιού και την συμπεριφορά του κιβωτίου ταχυτήτων. Το τελευταίο είναι το αυτόματο, 7τάχυτο AMG Speedshift DCT.

Για το τέλος αφήσαμε τις αλλαγές στην εμφάνιση της Mercedes-AMG GT S Roadster, οι οποίες δεν είναι έντονες, αν τη συγκρίνουμε με την AMG GT Roadster. Πως θα αναγνωρίσουμε όμως την έκδοση S από τις υπόλοιπες; Αυτό είναι κάπως δύσκολο αφού οι διαφορές της εντοπίζονται στο πακέτο AMG Chrome, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να την παραγγείλουν με το AMG Exterior Carbon-Fiber.

Διαβάστε επίσης: Η διαφήμιση της BMW που απαγορεύτηκε (+video)

Από την άλλη, στο εσωτερικό της έχει να επιδείξει τα καθίσματα AMG Performance με το σύστημα κλιματισμού Airscarf, ενώ το πακέτο AMG Silver Chrome αποτελεί μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.

Get it on Google Play Download on the App Store