Πρακτικά γκάζια με την νέα Mercedes-AMG CLA 45 Shooting Brake (+video)

Μετά την Α-Class και την CLA, ήρθε η σειρά της Shooting Brake εκδοχής να αποκτήσει την αντίστοιχη έκδοση AMG με πρωταγωνιστή -ποιον άλλο;- τον 2λιτρο τούρμπο κινητήρα.

Όπως οι δυο «αδερφές» της, έτσι και η Shooting Brake ξεκινάει από τα 388 άλογα και τα 480 Nm ροπής, που καταλήγουν στους τέσσερις τροχούς μέσω του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT 8G και του συστήματος τετρακίνησης 4MATIC+. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,1 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Κτηνώδης Mercedes-AMG GT με έως 800 άλογα (+video)

Τα ρεκόρ και οι ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις έρχονται με την έκδοση S. Το 2λιτρο μοτέρ ανεβαίνει στους 421 ίππους, δίνοντας την ανεπανάληπτη ειδική ισχύ των 210+ ίππων/λίτρο! Φυσικά πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ, με τον M139 να ανακηρύσσεται ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος του πλανήτη. Η ροπή φτάνει τα 500 Nm, κατεβάζοντας τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα σε ξερό «4αρι», ενώ ο ηλεκτρονικός περιοριστής μετατοπίζεται στα 270 χλμ./ώρα.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πολλά προγράμματα οδήγησης, ανάλογα τις διαθέσεις του και που θα κινηθεί, μέσω του AMG DYNAMIC SELECTSlipperyComfortSportSport +Individual και Race (στάνταρ για τα S μοντέλα, περιλαμβάνεται στο προαιρετικό AMG DYNAMIC PLUS για τα βασικά μοντέλα). Επίσης, το ESP έχει τρεις διαβαθμίσεις, τις BasicAdvancedPro ή Master (στάνταρ στα S μοντέλα). Στο AMG DYNAMICS, στα προφίλ Basic και Advanced η τετρακίνηση είναι σεταρισμένη στο Comfort mode, ενώ στο Pro και Master (στάνταρ στα S μοντέλα) η τετρακίνηση γυρίζει στο Sport mode.

Για το φρενάρισμα φροντίζουν οι 4πίστονες δαγκάνες με δίσκους 350×34 χλστ. εμπρός και οι μονοπίστονες πίσω με δίσκους 330×22 χλστ. πίσω (διάτρητοι και αεριζόμενοι). Οι εκδόσεις S εξοπλίζονται με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός με δίσκους 360×36 χλστ. εμπρός, με κόκκινες δαγκάνες και το μαύρο λογότυπο AMG.

Διαβάστε επίσης: «Ελληνική» Mercedes-AMG A 45 με 600+ άλογα (+video)

Εμφανισιακά οι CLA 45 Shooting Brake ξεχωρίζουν χάρις στις μαύρες ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών (για την S, η απλή φέρει 18αρες), τους σπορ προφυλακτήρες, τον διαχύτη στον πίσω με τις τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης (90 χλστ. διάμετρο η καθεμιά), η χαμηλότερη απόσταση από το έδαφος και το αποκλειστικό γκρι ματ χρώμα.

Get it on Google Play Download on the App Store