Τα 10 μυστικά της νέας Mercedes CLS

Η νέα Mercedes CLS τρίτης γενιάς, έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του 2018 και πλέον βρίσκεται και στην χώρα μας (δείτε εδώ αναλυτικά τις εκδόσεις και τις τιμές της). Σίγουρα λίγο πολύ όλοι έχουμε διαβάσει για αυτή κάποια πράγματα και ξέρουμε μερικά από τα βασικότερα στοιχεία της. Υπάρχουν όμως και κάποια… μυστικά που έχει. Κάποια στοιχεία τα οποία δεν είναι ευρέως γνωστά και θα σας τα αποκαλύψουμε πιο κάτω.

Δείτε ακόμη: Ξεμύτισε η νέα Mercedes A-Class Sedan

Ας δούμε λοιπόν τα 10+1 μυστικά της νέας Mercedes CLS:

  1. Για αρκετά χρόνια, η πρώτη γενιά CLS, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2004, ήταν το μοναδικό τετράθυρο coupé της κατηγορίας της. Έτσι, με τη CLS, η Mercedes-Benz δημιούργησε μία νέα κατηγορία αυτοκινήτων.
  2. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής παγκοσμίως στο οποίο οι προβολείς τεχνολογίας LED ενσωμάτωναν τις λειτουργίες προσαρμοζόμενου φωτισμού των συστημάτων xenon.
  3. Το αυτόματο σύστημα κλιματισμού THERMOTRONIC συνεργάζεται με το σύστημα πλοήγησης! Όταν για παράδειγμα το σήμα GPS αναγνωρίσει είσοδο σε σήραγγα, το σύστημα ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα.
  4. Ο μικροσκοπικός μυς του ανθρώπινου αυτιού που συσπάται ως αντανακλαστικό σε ισχυρούς θορύβους λέγεται αναβολέας μυς. Με τον ήχο PRE-SAFE, η Mercedes-Benz αξιοποιεί ένα φυσικό αντανακλαστικό, προκειμένου να προετοιμάζει τα αυτιά των επιβατών για το δυνατό θόρυβο που συνήθως προκαλείται σε περίπτωση σύγκρουσης και, συνεπώς, να προστατεύει την ακοή.
  5. Η νέα Mercedes CLS είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 180 χώρες.
  6. Oι πελάτες μπορούν να επιλέγουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις κλειδιού!
  7. Η λειτουργία ηλεκτρικού κλεισίματος των θυρών ήταν για πρώτη φορά διαθέσιμη στη CLS. Οι μπροστινές και οι πίσω πόρτες έλκονται στις κλειδαριές τους από σερβομοτέρ.
  8. Με ποσοστό 49,8 %, τα υλικά από χάλυβα/σίδηρο αντιπροσωπεύουν περίπου το ήμισυ του συνολικού βάρους της CLS 350 d 4MATIC.
  9. Συνολικά 131 εξαρτήματα της CLS, κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας ανακυκλωμένο πλαστικό. Το συνολικό βάρος τους είναι 53 κιλά.
  10. Στη βασική CLS, 78 εξαρτήματα συνολικού βάρους 30,8 κιλών κατασκευάζονται από φυσικά υλικά, όπως ίνες λιναριού και κυτταρίνης, μαλλί, βαμβάκι και φυσικό καουτσούκ, τα οποία χρησιμοποιούνται στον εσωτερικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Οι επιδόσεις της νέας 1.300άρας Mercedes Α-Class

Get it on Google Play Download on the App Store