Μικρή γεύση από το νέο SUV της CUPRA

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 το brand CUPRA μας συστήθηκε για πρώτη φορά, όπου και παρουσίασε το νέο CUPRA Ateca. Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση ενός έτους ζωής της μάρκας, η CUPRA το γιορτάζει και ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της SUV, για το οποίο μας έδωσε μια μικρή γεύση με τη φωτογραφία του πίσω μέρους του.

Σε αυτή τη φωτογραφία απεικονίζονται τα φώτα του, όπου όπως ανακοινώνει και η ίδια η εταιρεία, το concept μοντέλο έχει όμοια φωτιστικά σώματα με αυτά του SEAT Tarraco. Όμως οι πλέον παρατηρητικοί θα διαπιστώσουν πως το αμάξωμα είναι πιο πλατύ και ταυτόχρονα η γραμμή της οροφής αρκετά πιο χαμηλωμένη.

Δείτε ακόμη: CUPRA Ateca και Leon Cupra R λύνουν τις διαφορές τους (+video)

Μήπως λοιπόν αυτό το SUV στη φωτογραφία απεικονίζει το πολυαναμενόμενο coupeSUV που θα ακούει στο όνομα Terramar; Είναι αρκετά πιθανό θα πούμε εμείς, μιας και η μάρκα έχει στο παρελθόν περιγράψει το μοντέλο ως το πρώτο όχημα που έχει αναπτυχθεί ειδικά για την CUPRA. Κάτι άλλωστε που έκανε κι ο CEO, κ. Wayne Griffiths, ο οποίος ανέφερε πως το νέο SUV θα είναι μοναδικό και με ιδιαίτερη σχεδίαση.

Διαβάστε επίσης: Ακόμα πιο σπορ CUPRA Ateca από την ABT

Επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει αναφορικά με τον κινητήρα που θα εξοπλίζει το πρωτότυπο SUV της CUPRA, αλλά το πλέον πιθανό είναι να κινείται από τον 2λιτρο turbo κινητήρα, που «φοράει» και το CUPRA Ateca, με την ισχύ του να ανέρχεται στους 300 ίππους. Εναλλακτικά θα μπορούσε να ενσωματωθεί 2λιτρος μεν, αλλά diesel δε, του Skoda Kodiaq RS, με ισχύ 240 αλόγων και 500 Nm ροπής.

Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου με το πρωτότυπο αυτοκίνητο να κοσμεί το περίπτερο της SEAT στην έκθεση της Γενεύης, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα δεν αποκλείεται να γίνει στα τέλη του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store