«Κεραυνός» το αγωνιστικό Nissan LEAF (+video)

Το αυτοκίνητο που χαζεύουμε στις φωτογραφίες δεν είναι ούτε το νέο GT-R, ούτε ο συνεχιστής του 370Ζ, ούτε κάποιο νέο κεντρομήχανο supercar από την Nissan. Πρόκειται για την αγωνιστική εκδοχή του ηλεκτρικού της μοντέλου και είναι πέρα για πέρα εξωπραγματικό.

Δείτε ακόμα: Κίνητρα για απόκτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το LEAF RC είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με το πανάλαφρο υλικό να απαρτίζει τόσο το μονοκόκ σασί όσο και το αμάξωμα. Χάρις σε αυτό, και παρά την παρουσία της συστοιχίας των μπαταριών ιόντων λιθίου και των 2 ηλεκτροκινητήρων, το βάρος διατηρείται εντυπωσιακά χαμηλά για ηλεκτρικό αυτοκίνητο: στα 1.220 κιλά. Σε συνδυασμό με τα 327 άλογα και τα 640 Nm της ροπής που μεταδίδονται σε όλους τους τροχούς, το αγωνιστικό LEAF είναι ικανό να επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 3,4 δλ. και να ξεπεράσει τα 210 χλμ./ώρα τελικής.

Διαβάστε επίσης: Στην παραγωγή το Nissan GT-R του 1 εκατομμυρίου!

Εμφανισιακά όπως παρατηρούμε, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αυτοκίνητο πίστας. Η τεράστια ρυθμιζόμενη αεροτομή, η πρακτικά ανύπαρκτη απόσταση από το έδαφος, ο διαχύτης και φυσικά το «τουμπανιασμένο» αμάξωμα, όλα έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί με γνώμονα την επίτευξη χρόνων στα ανά τον κόσμο σιρκουί. Η συνολική παραγωγή θα περιοριστεί σε μόλις 6 κομμάτια οπότε εκτός από εμφάνιση, το εν λόγω LEAF έχει και συλλεκτικό χαρακτήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store