Το Nissan Navara πιο… σκληρό από ποτέ (+video)

Το γνωστό και μη εξαιρετέο Nissan Navara απέκτησε μία νέα έκδοση η οποία ονομάζεται Off-Roader AT32 και είναι η πιο… εκτός δρόμου έκδοση που είχε μέχρι σήμερα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η ίδια η Nissan που το χαρακτηρίζει ως το πιο ικανό Navara που κατασκευάστηκε ποτέ.

Δείτε ακόμη: Nissan Juke με μείωση τιμών έως 2.000 ευρώ

Το Navara Off-Roader AT32 έχει σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, μια Ισλανδική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατασκευή τετρακίνητων αυτοκινήτων για αποστολές στα πιο δύσβατα εδάφη του κόσμου. Το AT αντιπροσωπεύει το Arctic Trucks και το 32 αντιπροσωπεύει τη διάμετρο (σε ίντσες) των εκτός δρόμου ελαστικών του οχήματος.

Το Nissan Navara Off-Roader AT32 διαθέτει ρυθμιζόμενη ανάρτηση που αυξάνει την απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά (243 χιλιοστά είναι πλέον η απόσταση από το έδαφος), προστασία πατώματος και μεγαλύτερα ελαστικά. Πλέον η μέγιστη γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί σε 35° (από 30,4°), ενώ η γωνία διαφυγής είναι στις 24° (από 22,2°). Τα παραπάνω στοιχεία ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό, ενώ προαιρετικά περιλαμβάνεται μια εισαγωγή τύπου snorkel για μεγαλύτερο βάθος βύθισης, καθώς και κλείδωμα του εμπρός διαφορικού.

Οι ζάντες των 17 ιντσών έχουν σχεδιαστεί από την Arctic Trucks, ενώ τα ελαστικά των 32 ιντσών έχουν επιλεγεί ειδικά για να βελτιώσουν την πρόσφυση εκτός δρόμου,  διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικές επιδόσεις και στο δρόμο. Η τόσο μεγάλη διάμετρος των ελαστικών επιτρέπει στον οδηγό να μειώσει την πίεση σε περίπτωση που χρειαστεί επιπλέον πρόσφυση, όπως για παράδειγμα σε μαλακή άμμο ή  χιόνι.

Όλα τα χαρακτηριστικά της έκδοσης Off-Roader AT32 , συμπληρώνονται από τα Hill Assist, Hill Descent Control, Intelligent Emergency Braking και Intelligent Around View. Και η ειδική αυτή έκδοση συνοδεύεται από  πενταετή εγγύηση ή εγγύηση 160.000 χλμ, με επιπλέον εγγύηση πέντε ετών της Arctic Trucks για τα νέα εξαρτήματα.

Διαβάστε επίσης: Ανταλλακτικά Nissan με 25% έκπτωση

Αν πάντως ενδιαφέρεστε να το κάνετε δικό σας, θα πρέπει να σας στεναχωρήσουμε, καθώς το αυτοκίνητο δεν θα κάνει την εμφάνισή του στην χώρα μας, αφού το καθεστώς φορολόγησης είναι εξαιρετικά εχθρικό απέναντί του.

Get it on Google Play Download on the App Store