Νέο…παλιό Nissan Navara με 310 ίππους (+video)

Το σημερινό Nissan Navara NV300 βρίσκεται μαζί μας από το 2015 και συνεχίζει αγόγγυστα την εξαιρετικά επιτυχημένη εμπορική πορεία του προκατόχου του. Ένας προκάτοχος που αποτέλεσε επί σειρά ετών το πιο καλοπουλημένο pick up στην Ελλάδα, ορμώμενο και από το πακέτο αναβάθμισης της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον 2.5άρη ντίζελ, που ανέβαζε την ισχύ από τους 170 στους 200 ίππους.

Δείτε ακόμα: Νέο Nissan Navara για ειδικές αποστολές!

To προηγούμενο, ωστόσο, βρίσκεται ακόμα στο προσκήνιο – και μάλιστα στη μεγαλύτερη αγορά αγροτικών παγκοσμίως. Το D40, όπως είναι η κωδική του ονομασία, διατίθεται κανονικότατα στις Η.Π.Α. και ετοιμάζεται για τη διαδικασία παράδοσης στην επόμενη γενιά. Ένα γεγονός που είναι προγραμματισμένο για το 2021. Μέχρι τότε, η Nissan κάνει ένα preview του νέου Frontier, ανανεώνοντας το σημερινό με στοιχεία από το επόμενο. Κυριότερο όλων, ο ολοκαίνουργιος συνδυασμός μοτέρ και κιβωτίου.

Ένας νέος ατμοσφαιρικός V6 3.8 λίτρων θα πάρει θέση κάτω από το επόμενο Frontier, ξεκινώντας «ζέσταμα» από το τωρινό. Αποδίδει 310 ίππους και 381 Nm ροπής, συνδυαζόμενο με ένα επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων. Μπορεί να υπολείπεται 400 κ.εκ. σε σχέση με τον κινητήρα που αντικαθιστά, όμως παράγει 50 ολόκληρους ίππους περισσότερους και το ίδιο ποσό ροπής, εξασφαλίζοντας -σύμφωνα με τη Nissan- χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου. Το νέο 9άρι σασμάν, δε, αντικαθιστά τόσο το προηγούμενο 5άρι, όσο και το χειροκίνητο 6τάχυτο.

Διαβάστε επίσης: Άτρωτο Nissan Navara με 1,6 εκ. χιλιόμετρα!

Το Frontier διατίθεται στάνταρ ως πισωκίνητο, με την τετρακίνηση και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο «κοντό» κιβώτιο να προσφέρονται προαιρετικά.

 

Get it on Google Play Download on the App Store