Οι καυτές Alfa Romeo Racing Giulia/Stelvio & Stelvio Ti

Μόνο καλό φαίνεται πως κάνει η εμπλοκή της Alfa Romeo στη Formula 1, μιας και η ιταλική εταιρεία στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει τις ειδικές εκδόσεις, Alfa Romeo Racing για την Giulia Quadrifoglio και την Stelvio Quadrifoglio.

Παράλληλα με τα… racing μοντέλα, θα επιστρέψει κι ένα θρυλικό όνομα, το Ti (Turismo Internazionale), όπου μετά από την Giulia θα συνοδεύσει και τη Stelvio. Οι ειδικές εκδόσεις που αναφέραμε και παραπάνω θα είναι βαμμένες στο χρώμα που διαθέτει και το μονοθέσιο της ομάδας, το C38, (το οποίο θα οδηγήσουν οι Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi), ενώ θα ενσωματώνονται και μια σειρά ξεχωριστών χαρακτηριστικών, όπως αγωνιστικά καθίσματα Sparco, κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, το τιμόνι θα φέρει επένδυση δέρματος και Alcantara. Σαφώς και σε διάφορα σημεία της καμπίνας θα υπάρχουν αρκετά μέρη από ανθρακονήματα, ενώ σε εμφανές σημείο θα υπάρχει και το ειδικό λογότυπο της Alfa Romeo Racing.

Δείτε ακόμη: Ανανεωμένη Alfa Romeo Giulietta με «καθαρότερους» κινητήρες

Τα δυο ιταλικά μοντέλα θα ξεχωρίζουν όμως πέρα από την εμφάνιση και για τον πλούσιο εξοπλισμό τους, όπως, Adaptive Cruise Control, ηχοσύστημα Harman Kardon και σύστημα πολυμέσων AlfaTM Connect 3D Nav. Το τελευταίο συνεργάζεται με μια μεγάλη οθόνη 8.8 ιντσών, ενώ είναι συμβατό με τις τεχνολογίες Apple CarPlayTM και Android AutoTM. Το προηγμένο σύστημα AlfaTM Chassis Domain Control, ενσωματώνεται και στα ειδικά μοντέλα, με στόχο την μέγιστη ασφάλεια και οδηγική απόλαυση, όπως επίσης και το σύστημα τετρακίνησης Q4 (στην Stelvio Quadrifoglio), το AlfaTM Active Torque Vectoring system, το AlfaTM Active Suspension και το AlfaTM DNA Pro με τη λειτουργία Race.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλυπτήρια της Alfa Romeo στη Βαρκελώνη (+video)

Ακόμα ένα εντυπωσιακό μοντέλο όμως θα κοσμεί το περίπτερο της ιταλικής φίρμας. Στη Γενεύη το παρόν θα δώσει και η έκδοση Ti της Stelvio, η οποία εξοπλίζεται με ένα 2λιτρο turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 280 ίππους και 400Nm ροπής. Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς χάρη στο σύστημα Q4, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων. Το 0-100 χλμ./ώρα για την Stelvio Ti είναι υπόθεση μόλις 5,7 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ./ώρα. Η έκδοση Ti προσφέρεται με το χρώμα Misano Blue, το οποίο συνδυάζεται με εξωτερικά στοιχεία από ανθρακονήματα, όπως οι καθρέπτες, ενώ το κερασάκι στην τούρτα αποτελούν οι ζάντες των 20 ιντσών, οι οποίες επιτρέπουν στις κίτρινες δαγκάνες των φρένων να ξεχωρίζουν.

Αντίστοιχα η Alfa Romeo Giulia Veloce Ti, είναι επίσης εφοδιασμένη με τα ίδια μηχανικά μέρη με την Stelvio Ti και διαθέτει την ίδια απόδοση των 280 ίππων, είναι βαμμένη στο Misano Blue και διαθέτει μαύρη οροφή, ζάντες 19 ιντσών, καθώς και αρκετές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store