Νέα γενιά πολυμέσων για το Opel Insignia

Στην εποχή μας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν δεδομένη τη δυνατότητα χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών στο ταξίδι. Πολλές φορές μάλιστα, επιλέγουν το επόμενό τους αυτοκίνητο βάσει ψηφιακού κριτηρίου. Η Opel είναι από τις πρωτοπόρους εταιρίες στον τομέα των αυτοκινητικών πολυμέσων, αποσπώντας πολυάριθμα βραβεία- όπως το «Connected Car Award».

Τώρα η γερμανική εταιρία εισέρχεται στην επόμενη φάση συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας, με μία νέα γενιά συστημάτων infotainment που θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα μέσα στη χρονιά στη ναυαρχίδα των μοντέλων της μάρκας, το Insignia.

Τα νέα συστήματα Multimedia και Multimedia Navi Pro διαθέτουν μεγάλη έγχρωμη οθόνη αφής, οκτώ ιντσών, δίνοντας στον οδηγό την δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μεταξύ των λειτουργιών. Επιπλέον ο Πίνακας Ενημέρωσης Οδηγού (Driver Information Cluster) του Multimedia Navi Pro, μπορεί να αναβαθμιστεί με τη λειτουργία head-up display.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Insignia Grand Sport 1.6 CDTi 136 PS

Η σύνδεση γίνεται είτε μέσω συμβατικής τεχνολογίας, όπως Bluetooth ή USB, είτε με την ενσωμάτωση τηλεφώνου μέσω Apple CarPlay ή Android Auto. Ιδιαίτερης μνείας χρήζει το γεγονός πως μέχρι δύο smartphones μπορούν να συνδέονται ταυτόχρονα, ενώ εκτός από τους παραδοσιακούς σταθμούς στα AM/FM, διατίθεται προαιρετικά ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+.

Η ανώτερη έκδοση Multimedia Navi προσφέρει υπηρεσίες πλοήγησης για βέλτιστη αναζήτηση σημείων ενδιαφέροντος (POIs) και προορισμών, όπως Live Traffic, τιμές καυσίμου σε πραγματικό χρόνο, πληροφορίες στάθμευσης ανάλογα με τον προορισμό και online ενημερώσεις χαρτών, οι οποίοι απεικονίζονται σε τρισδιάστατα γραφικά.

Μέσω της σύνδεσης στο διαδίκτυο, το Live Traffic συγκεντρώνει πληροφορίες κυκλοφορίας από πολλαπλές πηγές. Η ροή και οι συνθήκες ενημερώνονται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο και ενσωματώνονται στη διαδρομή, με αποτέλεσμα πιο ακριβείς και έγκαιρες ενημερώσεις και βελτιωμένη καθοδήγηση. Επιπλέον, το Live Traffic δείχνει ποια κομμάτια της διαδρομής επηρεάζονται από καθυστερήσεις και πού μπορεί να οφείλονται.

Διαβάστε επίσης: Γιατί η Opel τελειώνει την υπηρεσία OnStar

Για ευκολία χρήσης, η νέας σχεδίασης Διεπαφή Ανθρώπου/Μηχανής (Human Machine Interface) των Multimedia και Multimedia Navi Pro υιοθετεί μία εύχρηστη διάταξη με άμεση πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες (π.χ. ηχοσύστημα, τηλέφωνο, πλοήγηση) μέσω της αρχικής σελίδας. Τα χειριστήρια και ο χειρισμός τους είναι εργονομικά σχεδιασμένα και απλά στη χρήση. Ο οδηγός μπορεί επίσης να ελέγχει το σύστημα infotainment μέσω χειριστηρίων στο τιμόνι. Το Multimedia Navi Pro έχει δυνατότητα ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου.

Για να εναρμονίζεται ο οδηγός πλήρως με το αυτοκίνητό του, η επόμενη γενιά του συστήματος infotainment Multimedia Navi Pro προσφέρει εξατομίκευση μέσω προφίλ χρήστη. Μέχρι πέντε οδηγοί μπορούν να ορίσουν το δικό τους προφίλ, που τους επιτρέπει να αποθηκεύουν πολυάριθμες ρυθμίσεις, όπως αυτή του ελέγχου κλιματισμού ή και της επιθυμητής ισοστάθμισης των ηχείων. Αγαπημένοι προορισμοί, playlists και σημεία ενδιαφέροντος αποθηκεύονται σύμφωνα με το εξατομικευμένο προφίλ, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού με περιττές ρυθμίσεις.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Opel Insignia Grand Sport 1.5T 165 PS

Η γκάμα μοντέλων του Insignia (Grand Sport, Sports Tourer, Country Tourer και GSi) θα είναι η πρώτη που θα εφοδιαστεί με τη νέα γενιά πολυμέσων, με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας να ακολουθούν εντός του 2018-2019.

Get it on Google Play Download on the App Store