Νέο Opel Insignia GSi με 230 ίππους και 4κίνηση

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει στην Έκθεση Αυτοκινήτων των Βρυξελλών (9-19 Ιανουαρίου), το ανανεωμένο κορυφαίο μεσαίο Opel Insignia GSi. Την πρώτη εμφάνισή του είχε κάνει τον Ιούνιο του 2017 και τώρα παρουσιάζεται με αισθητικές και μηχανικές αλλαγές.

Δείτε ακόμη: Ολική ανανέωση για το Opel Insignia

Όπως και στο ανανεωμένο Insignia που έκανε την εμφάνισή του τον περασμένο Δεκέμβριο, έτσι και το Insignia GSi διαθέτει νέο εμπρός άκρο. Σε αυτό συναντάμε νέου σχεδιασμού φωτιστικά σώματα, μάσκα, προφυλακτήρα και αεραγωγούς. Το υπόλοιπο τμήμα παρέμεινε ως είχε και διαθέτει διακριτικά σπορτίφ χαρακτηριστικά, στο στέισον βάγκον που έδωσε στη δημοσιότητα η Opel.

Την κίνηση του Insignia GSi αναλαμβάνει ένα νέο 2.0Τ μηχανικό σύνολο βενζίνης. Αυτό αποδίδει 230 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 350 Nm ροπής στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Να υπενθυμίσουμε ότι το προγενέστερο Insignia GSi είχε ισχύ 260 ίππων και 400 Nm ροπής. Για πρώτη φορά σε Opel διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων και συνδυάζεται με νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο. Η κατανάλωση είναι 8,3-8,5 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 193-198 γρ./χλμ. Επιδόσεις προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν.

Δείτε ακόμη: Σας έχει λείψει το Opel Astra OPC;

Το νέο Opel Insgignia GSi διαθέτει σύστημα τετρακίνησης AWD με δύο συμπλέκτες, οι οποίοι αντικαθιστούν το κλασικό πίσω διαφορικό. Τα ισχυρά φρένα της Brembo, με τα τέσσερα έμβολα εμπρός και τις κόκκινες δαγκάνες, καθώς και το τιμόνι έχουν περεταίρω βελτιωθεί.

Στάνταρ είναι και η ανάρτηση FlexDide με τις επιλογές Standard, Tour, Sport και -ειδικά για το GSi, την Competition. Ανάλογα με την επιλογή, αλλάζουν οι ρυθμίσεις των αμορτισέρ, του κινητήρα και του κιβωτίου των ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Νέο Opel Grandland X PHEV 2WD 1.6 224 HP

Get it on Google Play Download on the App Store