Νέο σπορτίφ Opel Corsa GS Line

Το νέο Opel Corsa παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην σπορτίφ έκδοση GS Line, η οποία κάνει πρεμιέρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, 32 χρόνια μετά το ντεμπούτο του πρώτης γενιάς Opel Corsa GSi στην ίδια έκθεση.

Δείτε ακόμη: Το νέο Opel Corsa συναντά ένα σπάνιο Corsa GT

Το GSi – συντομογραφία του «Grand Sport injection» για την Opel, αποτελεί ‘διακριτικό’ των σπορ μοντέλων με το έμβλημα του κεραυνού από τη δεκαετία των ’80s. Μετά τα Kadett E GSi και Manta GSi, εμφανίστηκε το 1988 το Opel Corsa GSi με κινητήρα 1.6 λτ. ισχύος 100 ίππων, με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 9,5 δλ. και τελική ταχύτητα 188 χλμ./ώρα. Παράλληλα έφερε πολλές αλλαγές στο αμάξωμα, στο εσωτερικό, στις αναρτήσεις και στα φρένα.

Το νέο Corsa GS Line εφοδιάζεται με κινητήρα 1.2 λτ. turbo ισχύος 130 ίππων και με ροπή 230 Nm. Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 8,7 δλ., η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 208 χλμ./ώρα, η μεικτή κατανάλωση είναι 6,0-5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 136-128 γρ./χμ. (WLTP προκαταρκτικές τιμές).

Δείτε ακόμη: Οι επιδόσεις του νέου Opel Astra 1.2 Turbo και 1.5D

Εξωτερικά, το νέο Corsa GS Line διακρίνεται από τους σπορ προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τη χρωμιωμένη απόληξη της εξάτμισης, τις σπορ ζάντες και τα φαρδιά λάστιχα. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, ενώ ο οδηγός μέσω του Sport mode απολαμβάνει πιο δυναμική απόκριση στον κινητήρα και στο τιμόνι. Ενδεικτικά, το Corsa GS Line είναι διαθέσιμο στη Γερμανία σε τιμές που ξεκινούν από 19.880 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store