Πότε έρχεται και πόσο κοστίζει το νέο Opel Corsa-e;

Με τη νέα, έκτη γενιά Corsa, η Opel προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση, για την οποία θα προηγηθούν οι παραγγελίες, ενώ θα ακολουθήσουν εκδόσεις πετρελαίου και βενζίνης. Οι παραδόσεις του θα ξεκινήσουν από την άνοιξη του 2020.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Crossland X 1.2 Turbo 130 HP

Με αυτονομία έως 330 χιλιόμετρα (μέτρηση WLTP), το πενταθέσιο Corsa-e των 4,06 μ. μήκους είναι κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία των 50 kWh μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της (ταχεία φόρτιση) σε 30 λεπτά. Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής «myOpel», με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης, σε όλες τις περιπτώσεις.

Επιπλέον, η αυτονομία μπορεί να προσαρμόζεται από τον οδηγό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησηςNormal, Eco και Sport. Το σύστημα κίνησης του Corsa-e με ισχύ 136 ίππων και άμεσα διαθέσιμη ροπή 260 Nm, προσφέρει επιτάχυνση μόλις 2,8 δλ. στα 50 χλμ./ώρα και μόνο 8,1 δλ. για τα 0-100 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμη: Νέο plug-in υβριδικό Opel Grandland X με 300 άλογα!

Μεταξύ των τεχνολογικών σημείων αναφοράς είναι το προσαρμοζόμενο, αντιθαμβωτικό σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix. Χάρη στη νέα εμπρός κάμερα, το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης ανιχνεύει τώρα πρόσθετες πληροφορίες, όπως σήματα LED. Τα όρια ταχύτητας δε, που αποθηκεύονται στο σύστημα εμφανίζονται στην οθόνη. Προσαρμοζόμενος έλεγχος ταχύτητας με την υποστήριξη ραντάρ και σύστημα προστασίας flank-guard που λειτουργεί με αισθητήρα κάνουν την πρεμιέρα τους στο νέο Corsa. Επίσης διατίθεται σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και μία ποικιλία συστημάτων υποβοήθησης στάθμευσης.

Δείτε ακόμη: Θα τα θέλατε έτσι τα νέα Opel Corsa OPC & GSi;

Το Multimedia Navi με έγχρωμη οθόνη αφής 7,0”, όπως και το Multimedia Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 10,0”, προσφέρουν επίσης τη νέα υπηρεσία τηλεματικής «Opel Connect». Χρήσιμες λειτουργίες, όπως Live Navigation με ενημέρωση για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο, καθώς και άμεση σύνδεση με τις υπηρεσίες οδικής βοήθειας και κλήσης έκτακτης ανάγκης, παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια σε οδηγούς και επιβάτες.

Οι τιμές του Corsa-e στη Γερμανία ξεκινούν από 29.900 ευρώ στην έκδοση Selection και με πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό που περιλαμβάνει τα συστήματα αυτόνομης πέδησης, υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας, σύστημα πολυμέσων με οθόνη 7 ιντσών, αυτόματο κλιματισμό κ.λπ. Η αμέσως επόμενη έκδοση Edition κοστίζει 30.650 ευρώ και η First Edition ξεκινά από 32.900 ευρώ με LED φώτα, 17 ιντσών ζάντες αλουμινίου, δίχρωμο αμάξωμα κ.λπ.

Get it on Google Play Download on the App Store