Peugeot 508 Sport Engineered με επιδόσεις Audi RS 4! (+video)

Λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα της Έκθεσης στη Γενεύη, η Peugeot παρουσίασε ένα πρωτότυπο που υπόσχεται να κάνει τον εδραιωμένο ανταγωνισμό των super sport οικογενειακών να χάσει τον ύπνο του.

Το 508 Sport Engineered, όπως ονομάζεται το concept car των Γάλλων, συνδυάζει τις επιδόσεις του…Audi RS 4 με την κατανάλωση του 208 ντίζελ. Προκειμένου να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, ο 1.600αρης υπερτροφοδοτούμενος PureTech των 200 ίππων συνδυάζεται με 2 ηλεκτροκινητήρες 110 ίππων έκαστος. Ο πρώτος λειτουργεί επικουρικά στο θερμικό μοτέρ, στέλνοντας την ισχύ στους εμπρός τροχούς. Ο δεύτερος κινεί τους πίσω τροχούς, καθιστώντας το κορυφαίο Peugeot τετρακίνητο. Οι Γάλλοι δεν ανακοίνωσαν νούμερο ιπποδύναμης, παρά μόνο ροπής -στα 500 Nm-, όμως αν κρίνουμε από το παρόμοιας φιλοσοφίας 308 R Hybrid που είχε παρουσιάσει η Peugeot το 2016, η συνδυαστική ισχύς θα βρίσκεται στην περιοχή των 400 ίππων. Σε όλα αυτά, προσθέστε και την δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με την ηλεκτρική ισχύ για 50 χιλιόμετρα και έχετε μια μέση τιμή της κατανάλωσης που υπολογίζεται στα 3 λίτρα/100 χλμ.

Δείτε ακόμα: Δοκιμή Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Αυτό που δεν σηκώνει αμφισβήτηση είναι οι καταιγιστικές επιδόσεις που προσφέρει στο μεσαίο σεντάν, με τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να έρχονται σε μόλις 4,3 δλ. και την τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Προκειμένου να διατηρηθούν τα γαλλικά δυναμικά χαρακτηριστικά, η Peugeot Sport χαμήλωσε την διαδρομή της ανάρτησης και αύξησε το εμπρός μετατρόχιο κατά 24 χλστ., ενώ το πίσω περιορίστηκε στα +12 χλστ.

Εμφανισιακά ξεχωρίζει το χρώμα Selenium Grey, οι εντυπωσιακοί τροχοί των 20 ιντσών που είναι ντυμένοι με Michelin Pilot 4S και οι πράσινοι αεραγωγοί του ανασχεδιασμένου προφυλακτήρα, οι οποίοι κατευθύνουν την ροή του αέρα κάτω από το πάτωμα και στον πίσω διαχύτη. Το πράσινο συναντάται επίσης στα ακροπτερύγια που υπάρχουν στα τρίτα παραθυράκια πίσω και στις άκρες του διαχύτη.

Διαβάστε επίσης: Τα σπορ μοντέλα της Peugeot θα είναι ηλεκτρικά

Το εσωτερικό είναι εξίσου εντυπωσιακό και καλυμμένο από alcantara, με το ταμπλό και το τιμόνι να διαθέτουν φιλέτα ανθρακονημάτων και τα καθίσματα ειδικές ραφές, αλλά και αφρώδες υλικό που η Peugeot ονομάζει «comfort fit». O Γάλλος κατασκευαστής δεν αποκαλύπτει αν το 508 Sport Engineered Concept θα μπει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store