Porsche Taycan 4S: Πιο προσιτή, με λιγότερη αυτονομία!

Η Porsche διευρύνει την γκάμα του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της Taycan, το οποίο προσφέρεται με χαμηλότερη τιμή απόκτησης, καθώς έχει μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες, μικρότερη ισχύ και κατά συνέπεια λιγότερη αυτονομία.

Η βασική Taycan 4S, τοποθετείται κάτω από τις ισχυρότερες Taycan Turbo και Taycan Turbo S με την ισχύ της να αγγίζει έως και τους 571 ίππους με το προαιρετικό πακέτο Performance Battery Plus.

Δείτε ακόμα: Παρουσιάστηκε κι επίσημα η Porsche Taycan

Πιο αναλυτικά, η νέα Taycan 4S έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, όπου συνδυαστικά αποδίδουν 530 ίππους, με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 79,2 kWh. Για τους πιο απαιτητικούς θα είναι διαθέσιμο και το προαιρετικό πακέτο Performance Battery Plus, όπου με το συγκεκριμένο η απόδοση θα ανέρχεται στους 571 ίππους, με την απαιτούμενη ενέργεια του αυτοκινήτου να παρέχεται από μια μπαταρία 93,4 kWh. Στην πρώτη περίπτωση η συνολική αυτονομία ανέρχεται στα 407 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη μπαταρία θα επιτρέπει στην Taycan 4S να κινείται για 463 χλμ. μέχρι να θέλει ξανά φόρτιση. Στον τομέα των επιδόσεων τώρα κι ανεξαρτήτου ιπποδύναμης, τα πρώτα 100 χλμ./ώρα στο κοντέρ έρχονται σε 4 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά κι αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Porsche Taycan «απογειώνεται» σε αεροπλανοφόρο (+video)

Εξωτερικά τώρα η νέα Taycan 4S διαθέτει ζάντες 19 ιντσών, πίσω από τις οποίες ξεχωρίζουν οι κόκκινες δαγκάνες του συστήματος πέδησης. Στον εμπρός άξονα υπάρχουν 6πίστονες με δίσκους 360 χλστ., ενώ πίσω είναι 4πίστονες με ελαφρώς μικρότερο δίσκο διαμέτρου 358 χλστ. Τέλος το εμπρός σπόιλερ, οι πλαϊνές ποδιές και ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Σύμφωνα με την Porsche η νέα Taycan 4S θα είναι διαθέσιμη στις ευρωπαϊκές αγορές από τον Ιανουάριο του 2020.

 

Get it on Google Play Download on the App Store