Πρεμιέρα για την Porsche Panamera GTS (+video)

Δυο χρόνια μετά την παρουσίαση της νέας Panamera, η Porsche παρουσίασε την πιο σπορ έκδοσή της. Το όνομα αυτής; GTS. Οι Porsche Panamera GTS και Panamera GTS Sport Turismo τοποθετούνται ανάμεσα στις εκδόσεις 4S και Turbo, διαθέτοντας κάτω από το καπό τον 4λιτρο twinturbo V8 των 460 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και 620 Nm ροπής στις 1.800 σ.α.λ.

Δείτε ακόμα: «Xεράς» κάνει την Porsche 911 GT3 RS…Cayenne (+video)

Η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς χάρις στο σύστημα Porsche Traction Management (PTM), με τον κινητήρα να συνδυάζεται με ένα 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK. Όλα τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με το lauch control, επιταχύνουν τους 2 τόνους του αμαξώματος στα πρώτα 100 χλμ./ώρα εντός 4,1 δλ., με την τελική να ανέρχεται στα 292 χλμ./ώρα για την Panamera GTS. H shooting brake εκδοχή της, η Sport Turismo, σταματάει λίγο πριν-στα 289 χλμ./ώρα.

Από άποψη στησίματος η Panamera GTS διαθέτει χαμηλότερη ανάρτηση κατά 10 mm, ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ Porsche Adaptive Suspension Management (PASM) αμορτισέρ, φρένα με δίσκους 390 mm και 365 mm πίσω, πακέτο Sport Chrono (με ενσωματωμένο χρονόμετρο που συνεργάζεται με το GPS για να κρατάει ακριβές γυρολόγιο, ανεξάρτητα από την πίστα που βρίσκεστε),μαύρες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών και απολήξεις εξάτμισης, ενώ στο εσωτερικό το δέρμα και η alcantara καλύπτουν όλες τις επιφάνειες των καθισμάτων, των θυρών και του ταμπλό.

Διαβάστε επίσης: Νέα Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo με 680 «πράσινα» άλογα

Στη Γερμανία η Porsche Panamera GTS κοστίζει από 138.493 ευρώ και η Panamera GTS Sport Turismo από 141.349 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store