Ανανεωμένο Renault Kadjar με νέους κινητήρες

Ήταν 2015 όταν η Renault παρουσίασε το Kadjar, μπαίνοντας δυναμικά στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV. Από τότε μέχρι και σήμερα το γαλλικό μοντέλο τα έχει πάει περίφημα, έχοντας πουλήσει περισσότερα από 450.000 αυτοκίνητα, σε περισσότερες από 50 χώρες, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η κοινοπραξία Renault-Nissan να είναι πρώτη στις πωλήσεις SUV στην Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Renault Kadjar 1.6 dCi 130 PS 4WD (+video)

Πλέον, ήρθε η ώρα όμως η γαλλική εταιρεία να παρουσιάσει την ανανεωμένη έκδοση του αυτοκινήτου της, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του στην έκθεση του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες πιο πάνω, το αυτοκίνητο έχει φρεσκαριστεί σχεδιαστικά. Τα φώτα είναι αλλαγμένα, το ίδιο και οι προβολείς ομίχλης με τεχνολογία LED πλέον, ο προφυλακτήρας έχει ανασχεδιαστεί εμπρός και πίσω, ενώ υπάρχουν νέα σχέδια ζαντών από 17 έως 19 ίντσες και μεγαλύτερες δόσεις χρωμίου στο αμάξωμα.

Περνώντας στο εσωτερικό, εκ πρώτης όψης ξεχωρίζουμε τη νέα οθόνη αφής στο ταμπλό για το σύστημα R-LINK 2 η οποία είναι 7,0 ιντσών. Αλλαγμένα είναι και τα χειριστήρια κλιματισμού που βρίσκονται λίγο πιο κάτω από αυτήν. Σχεδιαστικές αλλαγές υπάρχουν στα πάνελ των θυρών και στην κεντρική κονσόλα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα συνδυασμού νέων υλικών και χρωμάτων. Η Renault κάνει λόγο για βελτιωμένη ποιότητα υλικών και κατασκευής στην καμπίνα. Στις πιο… πρακτικές αλλαγές τώρα, οι Γάλλοι υπόσχονται βελτιωμένη εργονομία χάρη στην ύπαρξη νέων διακοπτών, καλύτερο έλεγχο της θερμοκρασίας με τους νέους αεραγωγούς για τους πίσω επιβάτες και πιο άνετα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού.

Αλλαγές όμως υπάρχουν και κάτω από το καπό του ανανεωμένου Renault Kadjar. Εκεί πλέον έχουμε τον 1.3 TCe βενζινοκινητήρα, ο οποίος είναι συμπαραγωγή με την Daimler και με τη βοήθεια τούρμπο αποδίδει 140 ή 160 ίππους και 240 ή 260 Nm ροπής αντίστοιχα, ενώ συνεργάζεται με 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Από την άλλη, η πετρελαιοκίνητη γκάμα του, περιλαμβάνει τον 1.5 dCi των 115 ίππων και των 260 Nm ροπής (αύξηση ιπποδύναμης κατά 5 ίππους και ροπής κατά 10 Nm) και τον 1.8 λτ. dCi των 150 ίππων (+130 ίππους) και των 340 Nm ροπής. Ο τελευταίος θα είναι και ο μοναδικός που θα συνδυάζεται με τετρακίνηση. Η τελευταία έχει τρεις επιλογές, με κίνηση εμπρός, αυτόματη και κλειδωμένη τετρακίνηση.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή Renault Kadjar 1.2 TCe 130 PS

Το ανανεωμένο Renault Kadjar θα πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ στην χώρα μας αναμένεται την άνοιξη του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store