Renault Arkana: Αυτό είναι το νέο SUV της Renault

Η Renault μας είχε προϊδεάσει εδώ και αρκετό καιρό για το τι ετοιμάζει αλλά πλέον ήρθε η ώρα να μας το παρουσιάσει σε όλο του το μεγαλείο. Ο λόγος για το Renault Arkana, το νέο coupe – crossover όπως το αποκαλεί η ίδια, το οποίο μας αποκαλύπτεται πλήρως, τουλάχιστον εξωτερικά.

Δείτε ακόμη: Ποιο είναι το φθηνότερο ντίζελ της αγοράς;

Όπως βλέπουμε λοιπόν και από αυτές τις πρώτες επίσημες εικόνες του Renault Arkana, έχουμε να κάνουμε με ένα αρκετά δυναμικό σχέδιο, το οποίο ξεχωρίζει με την επιθετική του όψη στο εμπρός μέρος. Τυπικό δείγμα γραφής πλέον των μοντέλων της γαλλικής μάρκας, όπως αυτό αποτυπώθηκε πρώτη φορά στο Megane τελευταίας γενιάς. Κύριο χαρακτηριστικό του αμαξώματος πάντως αποτελεί η έντονη κλίση προς τα πίσω της γραμμής οροφής. Κάτι που του χαρίζει δικαιωματικά και τον όρο κουπέ. Ακόμη ένα από τα χαρακτηριστικά του όμως, που δεν περνούν απαρατήρητα, είναι και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, η οποία σε συνδυασμό με τις ζάντες 19 ιντσών, χαρίζουν σύμφωνα με τη Renault εξαιρετικές ικανότητες σε κάθε είδους τερέν.

Άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Renault Arkana εντοπίζονται χαμηλά περιμετρικά του αμαξώματος, το οποίο έχει ντυθεί από μαύρο ματ πλαστικό, που τονίζει και την πιο σκληροτράχηλη πλευρά του. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετές ενθέσεις χρωμίου στη μάσκα, περιμετρικά στα παράθυρα, χαμηλά στις πόρτες και στους προφυλακτήρες και τέλος προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω.

Προς το παρόν φωτογραφίες από το εσωτερικό δεν υπάρχουν (περιμένουμε όμως πως θα έχει ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό), ενώ οι μόνες επιπλέον πληροφορίες που δίνει η Renault είναι πως θα έχει full LED φώτα και τετρακίνητες εκδόσεις.

Διαβάστε επίσης: Μέτρηση κατανάλωσης καυσίμου

Το νέο Renault Arkana θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, το οποίο θα κατασκευάζεται σε διαφορετικά εργοστάσια, αρχής γενομένης από τη Ρωσία (εκεί εξάλλου κάνει και την παγκόσμια πρεμιέρα του, στην έκθεση αυτοκινήτου της Μόσχας) μέσα στο 2019. Αργότερα τόσο η παραγωγή του όσο και η διάθεσή του θα εξαπλωθεί και σε άλλες χώρες και Ηπείρους. Αξίζει να σημειώσουμε πως προς το παρόν το αυτοκίνητο είναι show car (έτσι το χαρακτηρίζει η ίδια η Renault), κάτι που σημαίνει πως μπορεί να δούμε μικροαλλαγές στην έκδοση παραγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store