Renault RS «βαρέων βαρών» (+video)

Η Renault μας έχει δώσει εξαιρετικά αυτοκίνητα υπό την αιγίδα του σήματος RS. Tα Megane 265 Trophy, Clio RS 2ης γενιάς και το τελευταίο Megane RS είναι μερικά από αυτά. Τώρα αποφάσισε να αλλάξει εντελώς ρότα, παρουσιάζοντας κάτι που δεν είναι καν αυτοκίνητο. Για την ακρίβεια, δύσκολα λογίζεται ως Renault!

Δείτε ακόμα: Ένα «αγροτικό» Renault για την Formula 1

Και αυτό γιατί ο εικονιζόμενος τράκτορας στα χρώματα που χρησιμοποιούν οι Γάλλοι στα μονοθέσια της Formula 1, δεν ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi-εκεί δηλαδή που υπάγονται τα αυτοκίνητα. Η Renault Trucks μπορεί να μοιράζεται το όνομα και το σήμα, όμως από το 2001 ανήκει στον όμιλο εργασιών της Volvo! Αυτό δεν εμπόδισε του Γάλλους «φορτηγατζήδες» να εμπνευστούν από τους συναδέλφους τους στην F1, παρουσιάζοντας το T High RS Racing Edition.

Βασισμένο στην κορυφαία έκδοση του μεγαλύτερου τράκτορα στην γκάμα της Renault Trucks, το T High είναι βαμμένο στο χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα των Renault RS και έχει τα μαύρα αυτοκόλλητα και τα καλύμματα στους καθρέπτες, την μάσκα και το πλαστικό προστατευτικό των ρεζερβουάρ να δημιουργούν την αγωνιστική διχρωμία των μονοθεσίων του Nico Hulkenberg και του Carlos Sainz Jr. Το ίδιο έργο επιτελούν και οι κίτρινοι τροχοί.

Διαβάστε επίσης: «Στα πράσα» το νέο Renault Clio

Στο εσωτερικό το κιτρινόμαυρο μοτίβο συνεχίζεται στον συνδυασμό επενδύσεων-ραφών των δερμάτινων bucket καθισμάτων της Recaro και τα δαχτυλίδια των αεραγωγών.

Στα μηχανικά μέρη, το T High εφοδιάζεται με έναν 6κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 13 λίτρων που αποδίδει 520 ίππους (σχεδόν τα διπλά από το τελευταίο Megane RS) και 2.550 Nm ροπής (δεν μπαίνουμε καν στην διαδικασία σύγκρισης με το hot hatch). Μόλις 99 κομμάτια θα κατασκευαστούν, όλα με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά.

Get it on Google Play Download on the App Store