Αυτό είναι το μεγάλο SUV της SEAT

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από όταν η SEAT ανακοίνωσε και επισήμως πως ετοιμάζει μεγάλο SUV και πλέον οι ιθύνοντες της ισπανικής μάρκας έχουν καταλήξει στην ονομασία του, ενώ πιο πάνω βλέπουμε και την πρώτη του επίσημη αλλά όχι ιδιαίτερα αποκαλυπτική εικόνα του.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη του νέου Kia Ceed!

Τελικά, το όνομα που επιλέχθηκε είναι το Tarraco, το οποίο αποτελεί αρχαία ονομασία της Tarragona που βρίσκεται στην Καταλονία. Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου SEAT που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και το 14ο όνομα ισπανικής τοποθεσίας που χρησιμοποιείται για να ονοματοδοτήσει ένα νέο μοντέλο.

36 χρόνια έχουν περάσει απο τότε που το Ronda ήταν το πρώτο μοντέλο SEAT που έλαβε το όνομα του από μία ισπανική πόλη το 1982. Από τότε έχουν λανσαριστεί άλλα 12 μοντέλα με όνομα απο την Ισπανική γεωγραφία: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea και τα δύο πιο πρόσφατα, Ateca και Arona.

Αυτή είναι και η μόνη επίσημη πληροφορία που έχουμε μέχρι στιγμής από αυτό το μοντέλο, καθώς τα υπόλοιπα είναι φήμες ή κοινή λογική αν θέλετε καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μιλάμε για… ακόμη ένα μοντέλο του ομίλου VW.

Έτσι, η λογική λέει πως το SEAT Tarraco θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB2 και θα διατίθεται τόσο ως πενταθέσιο όσο και ως επταθέσιο, ενώ θα είναι και το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της SEAT.

Φυσικά θα διατεθεί σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, τα μοτέρ του θα ξεκινούν λογικά από τα 1.5 λτ. TSI και 2.0 λτ. TDI ενώ θα μπορεί να εξοπλιστεί και με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων. Όσον αφορά στην τιμή του, βλέποντας αυτή την στιγμή και την γκάμα της SEAT δεν νομίζουμε πως θα ξεκινά πολύ πάνω από τα 21.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το πιο πολυτελές Skoda Kodiaq

Για την εμφάνισή του είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε και προς το παρόν θα πρέπει να αρκεστούμε στην πιο πάνω εικόνα, η οποία μας δείχνει μόνο ένα τμήμα του εμπρός μέρους του μεγάλου, ισπανικού SUV.

Get it on Google Play Download on the App Store