Νέο CUPRA Ateca από την SEAT με 300 ίππους

Η SEAT, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βαρκελώνη, ανακοίνωσε το λανσάρισμα της νέας μάρκας CUPRA και παρουσίασε το πρώτο της μοντέλο, το CUPRA Ateca.

Το CUPRA καθίσταται μία νέα οντότητα, που δημιουργήθηκε για να κατασκευάσει μοντέλα από κοινού με τη SEAT και με τη σταθερή δέσμευση να αναπτυχθεί περαιτέρω ανεξάρτητα. Η μάρκα θα φιλοξενείται σε δικούς της αποκλειστικούς χώρους, σε περίπου 260 ειδικά επιλεγμένους αντιπροσώπους της SEAT σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Santa Fe (+video)

Στο CUPRA Ateca με την σπορ εμφάνιση ξεχωρίζουν η κυψελοειδής μάσκα με το νέο λογότυπο CUPRA σε ματ χαλκό, ο προφυλακτήρας με τους μεγάλους αεραγωγούς και το λογότυπο CUPRA χαμηλά οι μαύρες γυαλιστερές σχεδιαστικές λεπτομέρειες στις ράγες οροφής, στους καθρέπτες, στα πλαίσια των παραθύρων, στα μαρσπιέ, στους τροχούς, στη μάσκα, στα σπόιλερ και στην πίσω αεροτομή. Οι μαύρες δαγκάνες φρένων, το χάλκινο λογότυπο CUPRA στο πορτμπαγκάζ, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης και οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα.

Στο εσωτερικό, τα πάνελ των θυρών είναι επικαλυμμένα με Alcantara και επίσης υπάρχει φωτιζόμενο λογότυπο CUPRA στα μαρσπιέ των εμπρός θυρών. Τα καθίσματα είναι επίσης επικαλυμμένα με Alcantara, σε μαύρο χρώμα με γκρι ραφές και με επίστρωση από ανθρακονήματα που καλύπτει τα πλαϊνά. Το δερμάτινο τιμόνι  και ο λεβιές ταχυτήτων είναι διακοσμημένα επίσης με γκρι ραφές. Τα πεντάλ είναι από αλουμίνιο ενώ τα πλαίσια εξαερισμού του κλιματισμού και η κεντρική κονσόλα διακοσμούνται με μαύρα γυαλιστερά τελειώματα. Το λογότυπο CUPRA υπάρχει επίσης στο τιμόνι, στα πατάκια, στο κλειδί και εμφανίζεται στην οθόνη αφής που καλωσορίζει τον οδηγό κατά την εκκίνηση του κινητήρα.

Δείτε ακόμη: Νέο Ford Edge με νέο ντίζελ κινητήρα EcoBlue

Highlight του προαιρετικού εξοπλισμού είναι το Performance Pack το οποίο περιλαμβάνει φρένα Brembo σε μαύρο χρώμα, Carbon Fibre Exterior Pack (πίσω αεροτομή και καλύμματα εξωτερικών καθρεπτών), Carbon Fibre Interior Pack (σχεδιαστικές λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στο ταμπλό) και δερμάτινα καθίσματα. Τα αποκλειστικά καθίσματα CUPRA θα είναι διαθέσιμα από τα μέσα του 2019.

Το CUPRA Ateca εφοδιάζεται με τον 2.0 TSI 300 PS, οποίος προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 245 χλμ./ώρα. Το CUPRA Ateca έρχεται με σύστημα 4Drive, και συνεργάζεται με όλα τα προφίλ οδήγησης: Κανονικό, Σπορ, Ατομικό, σε Χιόνι, Off-Road και φυσικά CUPRA. Όταν επιλέγεται το προφίλ οδήγησης CUPRA, ο κινητήρας ανταποκρίνεται άμεσα με έναν σπορ ήχο και το σύστημα δυναμικού ελέγχου πλαισίου (Dynamic Chassis Control) ρυθμίζει την ανάρτηση για να δώσει μια πιο σπορ πινελιά στο αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Αποκάλυψη του νέου Peugeot 508

Get it on Google Play Download on the App Store