Νέο Mii electric: Το πρώτο ηλεκτρικό SEAT

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της παρουσίασε η SEAT, το Mii electric, το οποίο αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μίνι ηλεκτρικό μοντέλο του ομίλου VW, μετά το VW e-up! και το πρόσφατο Skoda Citigo-e iV. Θέτει επίσης τα θεμέλια για μελλοντικά μέλη στην οικογένεια, με περισσότερα ηλεκτρικά και plug-in hybrid στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του πλήρως ηλεκτρικού SEAT el-Born, plug-in υβριδικών εκδόσεων του Tarraco και Leon καθώς και της υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Formentor και CUPRA Leon.

Δείτε ακόμη: SEAT Tarraco: Η ναυαρχίδα των SUV!

Το Mii electric βασίζεται στο γνωστό Mii με τον κινητήρα βενζίνης, όμως υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Εξωτερικά διακρίνεται από το λογότυπο electric στο πίσω μέρος, τα αυτοκόλλητα στα πλαϊνά και τις ζάντες 16 ιντσών σε ματ cosmo grey. Στο εσωτερικό, οι αλλαγές περιλαμβάνουν νέα επένδυση στο, φωτισμό καμπίνας, σπορ και θερμαινόμενα καθίσματα και μαύρο δερμάτινο τιμόνι, λεβιέ ταχυτήτων και χειρόφρενο. Επιπλέον, το Mii electric είναι εξοπλισμένο με Lane Assist στο στάνταρ εξοπλισμό.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 83 ίππους και ροπή 212 Nm, προσφέρει επιτάχυνση από 0-50 χλμ./ώρα σε 3,9 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 130 χλμ./ώρα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 36.8kWh παρέχει αυτονομία μέχρι και 260 χλμ. με μία μόνο φόρτιση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Ο χρόνος φόρτισης για έως 80% είναι περίπου τέσσερις ώρες σε AC 7,2kW και μία ώρα σε DC 40kW.

Δείτε ακόμη: SEAT CNG με κατανάλωση από 2,9 ευρώ/100 χλμ.

Το Mii Electric είναι το πρώτο μοντέλο που περιλαμβάνει το SEAT CONNECT για πρόσβαση και διαχείριση του οχήματος μέσω εφαρμογής στο smartphone: οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των θυρών και των φώτων καθώς και δυνατότητα ελέγχου από απόσταση του κλιματιστικού.

Όταν το Mii Electric λανσαριστεί στις βασικές του αγορές της Ευρώπης, το κόστος θα είναι ισοδύναμο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά με σημαντικά χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Η παραγωγή SEAT Mii electric θα ξεκινήσει στη Μπρατισλάβα (Σλοβακία) το 4ο τρίμηνο του 2019 και θα λανσαριστεί στην αγορά το 1ο τρίμηνο του 2020.

Δείτε ακόμη: Plug-in Hybrid το νέο SEAT Leon Cupra!

Get it on Google Play Download on the App Store