Η ακριβότερη Skoda Superb κοστίζει 136.000 ευρώ (+video)

Θα πίστευες ποτέ ότι η Skoda θα παρουσίαζε ένα μοντέλο το οποίο κοστίζει 136.000 ευρώ; Και όμως το έκανε! Ο λόγος για τη θωρακισμένη Superb Estate, η οποία πλέον απέκτησε νέα έκδοση, ακόμη πιο σκληροτράχηλη και ανθεκτική απέναντι στους… εχθρούς.

Δείτε ακόμη: Θύμα των ρύπων το VW Golf GTI

Η τιμή της αλεξίσφαιρης Skoda Superb Estate ξεκινά από τα 136.000 ευρώ και είναι αποτέλεσμα μελέτης και κατασκευής τριών ετών. Το εγχείρημα ανέλαβε μία βρετανική ομάδα η οποία εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους μεταποιήσεις. Παρά το γεγονός πως οι ακριβείς πληροφορίες σχετικά με το αμάξωμα και την ανθεκτικότητά του παραμένουν άγνωστες, το σίγουρο είναι πως η μετατροπή αυτή εγγυάται ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αντέξει βαλλιστική επίθεση αλλά και έκρηξη (πληροί τις προδιαγραφές PAS 300).

Η θωρακισμένη Skoda Superb Estate έχει κάτω από το καπό της έναν 2.0 λτ. TDI κινητήρα ο οποίος αποδίδει 190 ίππους. Για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 8,4 δλ. ενώ η τελική της ταχύτητα είναι στα 192 χλμ./ώρα (μειωμένη σε σχέση με τη συμβατική έκδοση). Αλλαγές έχουν γίνει στο στήσιμο της ανάρτησής της αλλά και στα φρένα, προκειμένου να αντεπεξέλθει στο αυξημένο βάρος (οι Τσέχοι δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το σχετικό νούμερο). Από την άλλη, το εσωτερικό σύμφωνα με τους δημιουργούς του αυτοκινήτου, παραμένει εξίσου ευρύχωρο, παρά τις προσθήκες που ήταν απαραίτητες για τη θωράκισή του.

Διαβάστε επίσης: Η πολυτιμότερη μάρκα στον κόσμο

Φυσικά το αυτοκίνητο είναι προικισμένο με ελαστικά run flat (τα οποία μπορούν να συνεχίσουν ακόμη και αν έχουν χάσει εντελώς τον αέρα τους ή είναι σκισμένα), διαθέτει σειρήνα, ειδικά φώτα και όλο το σύγχρονο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας που συναντάμε στα αυτοκίνητα της Skoda.

https://www.youtube.com/watch?v=bhCzS_MLY3o

Get it on Google Play Download on the App Store