Skoda SUV με βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτροκινητήρα!

Νέες εικόνες και στοιχεία από το νέο Skoda Vision X έβγαλε στη δημοσιότητα η Skoda το οποίο θα βρίσκεται στην 88η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης και αποτελεί ένα πρωτότυπο μοντέλο στην κατηγορία των μικρών SUV.

Δείτε ακόμη: Επίσημο: Νέο Audi A6 (+video)

Το Skoda Vision X έχει τετρακύλινδρο κινητήρα 1.5 λίτρων TSI G-Tec, ο οποίος αποδίδει 130 ίππους και 250 Nm ροπής. Ο κινητήρας του Skoda Vision X θα είναι διπλού καυσίμου, καθώς μπορεί να καταναλώνει και φυσικό αέριο, ενώ θα συνδυάζεται και με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Το Skoda Vision X θα χρειάζεται 9,3 δευτερόλεπτα για να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του θα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα.

Στα αξιοπρόσεκτα χαρακτηριστικά του είναι πως ο ένας ηλεκτροκινητήρας συνεργάζεται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και μεταδίδουν την κίνηση εμπρός, ενώ ο άλλος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται στον πίσω άξονα και κινεί τους εκεί τροχούς. Έτσι, το Vision X μπορεί να είναι προσθιοκίνητο, πισωκίνητο ή τετρακίνητο, χωρίς μάλιστα την ύπαρξη άξονα μετάδοσης (μειωμένο βάρος, λιγότερες απώλειες). Όσον αφορά στην αυτονομία του, αυτή είναι στα 650 χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι στα 89 χλγρμ./χλμ.

Στο εσωτερικό του Skoda Vision X θα υπάρχει μια μεγάλη ψηφιακή οθόνη αφής, η οποία θα είναι το κέντρο χειρισμού του αυτοκινήτου και ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Διαβάστε επίσης: Ανάκληση αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα

Μέχρι το 2025 η Skoda θα έχει εμπλουτίσει σημαντικά τη γκάμα της με υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Στόχος της είναι ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που θα πουλάει να διαθέτει κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.

Get it on Google Play Download on the App Store