Πρώτη επίσημη γεύση της νέας Skoda Octavia

H Skoda δημοσίευσε για πρώτη φορά δύο σκίτσα της νέας Octavia, δίνοντάς μας έτσι μια πρώτη επίσημη γεύση του μοντέλου.

Η νέα Skoda Octavia  μπαίνει πλέον στην 4η γενιά της, η οποία όπως αποκαλύπτουν και τα σκίτσα θα ξεχωρίζει χάρη στη μοντέρνα και δυναμική της αισθητική.

Δείτε ακόμα: Νέα Skoda Octavia: Όλα όσα γνωρίζουμε

Με την πρώτη ματιά, η νέα Skoda Octavia, ξεχωρίζει με τον αιχμηρό σχεδιασμό της, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της εταιρείας, θα διακρίνεται για την κορυφαία στην κατηγορία ευρυχωρία, μία από τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας. Τα σκίτσα αφήνουν να διαφανεί ένα liftback αμάξωμα με κουπέ σιλουέτα και ένα ολοκαίνουργιο εμπρός μέρος, ενώ πίσω ξεχωρίζουν τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα κρυστάλλου, που έχουν χρησιμοποιηθεί και στο design των πιο σύγχρονων μοντέλων της Skoda, όπως τα Kamiq, Scala και Karoq. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν οι επιρροές που είδαμε και στο Skoda Scala, ενώ θα υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων. Για πρώτη φορά στα χρονικά η Octavia θα έχει ηλεκτρικό χειρόφρενο, κίνηση που θα προσφέρει περισσότερο χώρο μεταξύ των εμπρός επιβατών.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται ένα γνήσιο Skoda Octavia WRC!

Σε ότι αφορά την κινητήρια γκάμα τώρα, βασικός βενζινοκινητήρας θα είναι ο 1.0 TSI με ισχύ 116 ίππων και 200 Nm ροπής, ο οποίος θα πλαισιώνεται από τους ισχυρότερους 1.5 και 2.0 TFSI, με 150 και 190 ίππους αντίστοιχα. Επιπρόσθετα θα υπάρχουν οι diesel κινητήρες, 1.6 TDI και 2.0 TDI, ενώ θα διατίθεται και μια G-TEC έκδοση (φυσικό αέριο). Με την τάση της εποχής να θέλει υβριδικά και ηλεκτρικά σύνολα, η νέα Octavia θα περιλαμβάνει τόσο ήπιες υβριδικές εκδόσεις όσο και plug-in hybrid με το σύστημα κίνησης των VW Golf GTE και SEAT Leon PHEV, ενώ φήμες θέλουν η κορυφαία έκδοση της Octavia, η RS να είναι υβριδική.

Get it on Google Play Download on the App Store