Η Skoda ετοιμάζει το αυτοκίνητο του… λαού

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Skoda έχει βάλει σκοπό να κατασκευάσει ένα νέο,  μικρό αυτοκίνητο το οποίο θα είναι ότι πιο οικονομικό έχει κυλήσει από το εργοστάσιό της, προκειμένου να είναι προσιτό σε ένα ακόμη μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Στόχος της είναι το 2021 το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο και να ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα από ανερχόμενες αγοράς και συγκεκριμένα από αυτή της Ινδίας.

Δείτε ακόμη: Τι είναι το IntelliGrip στο Opel Grandland X

Μάλιστα οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο και για συνομιλίες της Skoda με την ινδική Tata οι οποίες δεν είχαν αίσιο τέλος. Η Skoda προσέγγισε την συγκεκριμένη εταιρεία καθώς θεώρησε πως θα την βοηθήσει να εισχωρήσει πιο εύκολα στην εκεί αγορά.

Αρχικά η Skoda σκοπεύει να κατασκευάζει το νέο της φθηνό μοντέλο με έναν ρυθμό της τάξεως των 300.000 αυτοκινήτων τον χρόνο. Σκοπός της Skoda είναι με αυτό τον τρόπο να αναπτυχθεί περαιτέρω και να αυξήσει την παραγωγή των αυτοκινήτων της από τα 1.200.000 στα 2.000.000 ετησίως.

Διαβάστε επίσης: Σωστή προθέρμανση και σβήσιμο του κινητήρα

Όσον αφορά στο αν το νέο, προσιτό μοντέλο της Skoda θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη, αυτό προς το παρόν παραμένει άγνωστο, πολλές φορές όμως έχουμε δει μοντέλα νε ξεκινούν την καριέρα τους αποκλειστικά για ανερχόμενες αγορές και τελικά να φτάνουν και σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Get it on Google Play Download on the App Store