310 άλογα για το ανανεωμένο Subaru WRX STI

H Subaru παρουσίασε με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη έκδοση του εμβληματικού της μοντέλου, με το STΙ να αποδίδει πλέον 310 ίππους (5 περισσότερους σε σχέση με πριν). Για την ακρίβεια έχει την ίδια απόδοση με την ειδική έκδοση Type RA, που παρήχθη σε μόλις 500 αντίτυπα.

Δείτε ακόμα: Οδηγούμε τα νέα Subaru Impreza και Subaru XV (+τιμές, εξοπλισμοί, κινητήρες)

Για να το πετύχουν, οι Ιάπωνες προίκισαν το super sedan τους με νέα εισαγωγή αέρα και σύστημα εξαγωγής, επαναπρογραμματισμένη ECU και ενισχυμένα έμβολα. Οι μηχανικές αναβαθμίσεις δεν περιορίστηκαν στον 2.5αρη boxer, φτάνοντας μέχρι το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων στο οποίο η 3η σχέση απέκτησε «κοντύτερο» γρανάζωμα, προς όφελος των ενδιάμεσων επιταχύνσεων.

Από στάση, πάντως, το WRX STI MY2018 επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα μέσα αε 5,3 δευτερόλεπτα και συνεχίζει απτόητο μέχρι τα 260 χλμ./ώρα τελικής. Για το μοντέλο του 2019 η Subaru δεν ανακοίνωσε νούμερα, αλλά μπορούμε να περιμένουμε ελαφρώς καλύτερη επιτάχυνση και μειωμένη τελική, ελέω κοντύτερης 3ης σχέσης.

Διαβάστε επίσης: Subaru Impreza WRX STI 530 PS made in Greece (+video)

Το απλό WRX εξακολουθεί να αποδίδει 268 ίππους από τον 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο boxer, ενώ και τα δύο εξοπλίζονται με σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αποτελούμενο από οθόνη αφής 6.5 ιντσών και συμβατότητα Android Auto και Apple CarPlay, ενώ είναι διαθέσιμα και με ένα νέο χρώμα ονόματι Series.Gray.

Get it on Google Play Download on the App Store