Αυτό είναι το νέο Subaru Forester (+video)

Η αγορά της Βόρειας Αμερικής είναι εξαιρετικά σημαντική για την Subaru, καθώς εκεί πραγματοποιεί το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεών της. Ήταν επομένως λογικό να διαλέξει την έκθεση της Νέας Υόρκης για να παρουσιάσει το νέο Subaru Forester, το οποίο πλέον βρίσκεται αισίως στην πέμπτη του γενιά.

Δείτε ακόμη: Νέο Toyota RAV4: Και υβριδικό με τρία μοτέρ (+videos)

H εμφάνιση του νέου Subaru Forester δεν έχει να επιδείξει μεγάλες αλλαγές, σε σχέση με το απελθών μοντέλο, εξελίσσοντας ουσιαστικά το προηγούμενο σχέδιο. Παρόλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, το οποίο στηρίζεται μάλιστα στη νέα πλατφόρμα της ιαπωνικής μάρκας. Αυτή σύμφωνα με την Subaru βελτιώνει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, χαρίζει μεγαλύτερη ακαμψία, καλύτερη ενεργητική και παθητική ασφάλεια αλλά και μεγαλύτερη ευρυχωρία στην καμπίνα (χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2.669 χλστ.).

Προς το παρόν το μοντέλο που έχει παρουσιαστεί αφορά στην αμερικάνικη αγορά και επομένως δεν έχουμε στοιχεία για το τι επιλογές θα έχουμε κάτω από το καπό του πέραν του βενζινοκινητήρα 2.5 λτ. boxer, ο οποίος είναι ατμοσφαιρικός και προς το παρόν και ο μοναδικός στην οικογένεια του νέου Forester.  Οι Ιάπωνες διατείνονται πως πρόκειται για ένα ανανεωμένο μοτέρ, το οποίο αποδίδει 182 ίππους, έχει πιο οικονομική και ποιοτική λειτουργία και «παντρεύεται» με το αυτόματο κιβώτιο CVT (Lineartronic) της μάρκας με τις επτά εικονικές σχέσεις (στην χειροκίνητη λειτουργία). Φυσικά και από αυτό το Subaru Forester δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η συμμετρική, μόνιμη τετρακίνηση (Symmetrical AWD), ενώ η απόστασή του από το έδαφος είναι στα 220 χλστ.

Στο εσωτερικό του νέου Subaru Forester φιγουράρει σε περίοπτη θέση η οθόνη αφής 6,5 ή προαιρετικά 8 ιντσών, η οποία συνοδεύεται από σύστημα πολυμέσων με δυνατότητα σύνδεσης με smartphones και wi-fi hotspot. Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας θα είναι σε κορυφαίο επίπεδο σύμφωνα με την Subaru, ενώ η ίδια υποστηρίζει πως ποιότητα των υλικών είναι βελτιωμένη.

Διαβάστε επίσης: Σωστό ή λάθος να φρενάρεις με τον κινητήρα; (+video)

Το νέο Subaru Forester θα το δούμε στην ευρωπαϊκή αγορά αρχές του 2019, οπότε τους επόμενους μήνες σίγουρα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για τις ευρωπαϊκές εκδόσεις του.

https://www.youtube.com/watch?v=Pv28ompTbWM

Get it on Google Play Download on the App Store