Tο πιο ακραίο Subaru WRX STI είναι γεγονός (+video)

Η Subaru έχει αποφασίσει να αποχαιρετήσει την τρέχουσα γενιά του WRX – η οποία δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα αν θα έχει διάδοχο – με όσο μεγαλύτερο κρότο μπορεί να κάνει. Έτσι, μετά το δυνατότερο STI όλων των εποχών, ήρθε η ώρα να παρουσιάσει το πιο ακραίο.

Το WRX STI S209 αντλεί έμπνευση από το αγωνιστικό Type RA (το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε εδώ), με τα φουσκώματα στους θόλους των τροχών, το splitter και τα ακροπτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα, μαζί με την ρυθμιζόμενη ανθρακονημάτινη αεροτομή και τον διαχύτη πίσω, να φροντίζουν για την οπτική ταύτιση. Φυσικά οι 19αρες χρυσαφί ζάντες της BBS δεν θα μπορούσαν να λείπουν, συνδυαζόμενες αποκλειστικά με λευκό ή μαύρο χρώμα στο αμάξωμα.

Δείτε ακόμα: Subaru Impreza WRX «παίζει» στα χιόνια (+video)

Στα μηχανικά μέρη τώρα, η λίστα των μετατροπών είναι κατά τι εκτενέστερη. O 2.5αρης υπερτρφοδοτούμενος boxer λίτρων boxer φοράει μεγαλύτερο τούρμπο της HKS, σφυρήλατα πιστόνια και μπιέλες, μπεκ αυξημένης παροχής, ενώ τον συνοδεύουν μεγαλύτερο intercooler με υγρόψυξη που μπορεί να ενεργοποιήσει ο οδηγός με paddles στο τιμόνι, αναβαθμισμένη αντλία βενζίνης και φυσικά επαναπρογραμματισμένο εγκέφαλο, ώστε να διαχειρίζεται βέλτιστα όλα τα ανωτέρω. Τα οποία οδηγούν σε ένα αποτέλεσμα της τάξης των 341 ίππων, νούμερο που το κατατάσσει δεύτερο στην ιεραρχία των ισχυρότερων STI – πίσω μόνο από το Diamond Edition (μιλάμε πάντα για εργοστασιακές εκδόσεις και όχι προτάσεις των Prodrive, Cosworth κλπ).

Το σύστημα τετρακίνησης SI-Drive δεν θα μπορούσε να μείνει απαράλλαχτο, με τους Ιάπωνες να προσφέρουν 3 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: τα Intelligent (I), Sport (S) και Sport Sharp (S#), με τους μηχανικούς να συστήνουν το Sport για χρήση σε πίστα και το Sport Sharp για αγώνες dragster. Η ανάρτηση αποτελείται από αμορτισέρ της Bilstein ειδικά εξελιγμένα για το ST209, σκληρότερα ελατήρια, ρυθμιζόμενη μπάρα θόλων και παχύτερες αντιστρεπτικές. Αξιοσημείωτα είναι και τα ελαστικά SP Sport Maxx GT600A της Dunlop, τα οποία βοηθούν το κορυφαίο WRX STI να κρατά μέγιστη πλευρική πρόσφυση άνω του 1.0 G.

Διαβάστε επίσης: To πρώτο plug-in υβριδικό Subaru είναι γεγονός!

Μόλις 200 WRX STI S209 θα κατασκευαστούν, όλα αποκλειστικά για την αγορά των Η.Π.Α.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=Z3bDuFh35ME

 

Get it on Google Play Download on the App Store