Πόσο κάνει το 0-100 χλμ./ώρα το νέο Suzuki Swift Sport;

Μετά την παρουσίαση του νέου Suzuki  Swift Sport στην Ευρώπη και δη στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 2017 η ιαπωνική εταιρία ανακοινώνει επίσημα τις επιδόσεις του μικρού σπορ αυτοκινήτου και ξεκινά το λανσάρισμά του.

Διαβάστε επίσης: Peugeot 106 με ανατριχιαστικό ήχο (+video)

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν το νέο Suzuki Swift Sport έχει ένα κινητήρα 1.4 λτ. BOOSTERJET, άμεσου ψεκασμού, ο οποίος αποδίδει 140 ίππους στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής από τις 2.500 έως τις 3.500 σ.α.λ. Χάρη στη δύναμη και στο εξαιρετικά χαμηλό βάρος που φτάνει στα 970 κιλά οι επιδόσεις του κρίνονται αρκετά καλές καθώς το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε 8,1 δλ. και η τελική του φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Suzuki η μέση κατανάλωση του κινητήρα είναι στα 5,6 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 125 γρ./χλμ.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου το οποίο προέρχεται από το μοντέλο που αντικαθιστά, αλλά σύμφωνα με τους Ιάπωνες μηχανικούς έχει εξελιχτεί και διαθέτει βελτιωμένη αίσθηση. Η ανάρτηση του φέρει αμορτισέρ της Monroe με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και ημιάκαμπτο άξονα πίσω.

Δείτε ακόμα: Νέο Suzuki Swift Sport με extreme body kit

Σχετικά με την εμφάνιση του Suzuki Swift Sport τρίτης γενιάς, είναι επιθετικότερη και πιο ενδιαφέρουσα από το μοντέλο που αντικαθιστά. Διαθέτει μεγαλύτερους αεραγωγούς στον εμπρός προφυλακτήρα από τις βασικές εκδόσεις, μαύρο σπόιλερ εμπρός όπως και στο πλάι, έχει ανασχεδιασμένο πίσω προφυλακτήρα με δύο μονές απολήξεις εξάτμισης και νέες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου.

Get it on Google Play Download on the App Store