2,5 δισ. για τη δική της «κόλαση» επενδύει η Toyota

Η δημιουργία ενός αυτοκινήτου είναι εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τις δοκιμές εξέλιξης, κατά τις οποίες ένας μοντέλο μπορεί να αλλάξει εντελώς οδικό χαρακτήρα.

Δείτε ακόμη: Τα φθηνότερα αυτοκίνητα με τιμή έως 10.000 ευρώ

Για αυτό το λόγο και προκειμένου η Toyota να έχει το δικός της κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο μάλιστα θα είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο, θα επενδύσει περίπου 2, 5 δισ. ευρώ.

Λεφτά αρκετά για να φτιάξει το νέο κέντρο δοκιμών στο Aichi της νήσου Honshu της Ιαπωνίας, το οποίο θα περιλαμβάνει 11 διαφορετικά αυτοκινητοδρόμια.

Ένα εξ αυτών θα μοιάζει αρκετά και με την «πράσινη κόλαση» το γνωστό μας Nurburgring, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες μας από της Ιαπωνία θα έχει αρκετές από τις στροφές του και τις υψομετρικές διαφορές του.

Διαβάστε επίσης: Mazda MX-5 έγινε… Morgan

Φυσικά, δεν θα έχουμε να κάνουμε με μία τόσο μεγάλη πίστα, όσο το κανονικό Nurburgring, που φτάνει σχεδόν στα 21 χλμ. παρόλα αυτά θα είναι μία σμίκρυνσή της, η οποία πάντως θα βοηθήσει την ιαπωνική μάρκα  στην εξέλιξη των αυτοκινήτων της, καθώς θα μιλάμε για μία μικρή… πράσινη κόλαση.

Get it on Google Play Download on the App Store