Νέο Toyota Camry: Παίρνει τη σκυτάλη από το Avensis (+video)

Το Toyota Camry επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά έπειτα από απουσία 14 ετών, για να πάρει τη θέση του Avensis, σε μία προσπάθεια της ιαπωνικής μάρκας να τονώσει την παρουσία της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Δείτε ακόμη: Ονειρώδες το πρώτο βελτιωμένο νέο Toyota Corolla

Όπως και κάθε νέο μοντέλο της Toyota έτσι και αυτό θα έχει υβριδική έκδοση, υπογραμμίζοντας τη σημασία που δίνουν οι Ιάπωνες στη συγκεκριμένη τεχνολογία, εγκαταλείποντας παράλληλα τους πετρελαιοκινητήρες. Έτσι η γκάμα της ιαπωνικής μάρκας θα αποτελείται πλέον από οκτώ υβριδικά μοντέλα

Κάτω από το αμάξωμα του νέου Toyota Camry θα υπάρχει ένας βενζινοκινητήρας 2.5 λτ. και ηλεκτρικό μοτέρ. Η ιπποδύναμη του θερμικού κινητήρα θα ανέρχεται στα 218 άλογα (χωρίς η Toyota να αναφέρει συνδυαστική ισχύ ή κάποια άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του), ενώ οι εκπομπές ρύπων θα είναι μόλις στα 98 γρ./χλμ. και η μέση κατανάλωση στα 4,2 λίτρα/100 χλμ. σύμφωνα πάντα με την Toyota. Το νέο υβριδικό σύστημα της Toyota (THS II) επιτρέπει μέσω της μετάδοσης Sequential Shiftmatic την αλλαγή σχέσεων, προσομοιώνοντας τη λειτουργία ενός εξαριού κιβωτίου ταχυτήτων. Προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για άλλες εκδόσεις του.

Όσον αφορά στην εμφάνισή του, το νέο Toyota Camry έχει να επιδείξει επιθετικό εμπρός μέρος με στενά φώτα, καπό με έντονα νεύρα και προφυλακτήρα με οριζόντιες γρίλιες. Στο πλάι κυριαρχούν τα νεύρα των θυρών και της πίσω κολόνας, ενώ στο πίσω μέρος τα μεγάλα ερυθρόλευκα φώτα κλέβουν την παράσταση.

Στο εσωτερικό, υπάρχει αυτό που η Toyota ονομάζει HMI (Human Machine Interface) και είναι εκεί για να κάνει την ζωή του οδηγού πιο εύκολη. Κάτι που κατορθώνει συνδυάζοντας Head-Up Display (πληροφορίες στο εμπρός παρμπρίζ), 7 ιντσών οθόνη στον πίνακα οργάνων και 8 ιντσών οθόνη αφής στο ταμπλό. Η Toyota υπόσχεται κορυφαία ευρυχωρία, ενώ τονίζει πως το πίσω κάθισμα αναδιπλώνεται σε αναλογία 60:40 ή 40:20:40 (αναλόγως έκδοσης) και ο χώρος αποσκευών είναι στα 524 λίτρα.

Διαβάστε επίσης: Έκθεση Αυτοκινήτου Παρίσι 2018: Όλα τα μοντέλα με ένα κλικ

Το νέο Toyota Camry έκανε ήδη την απόβασή του στην Ευρώπη, καθώς παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ το εμπορικό του λανσάρισμα αναμένεται στα τέλη του έτους με αρχές του 2019.

Get it on Google Play Download on the App Store