Όλες οι γενιές της Toyota Supra για τα μάτια σας μόνο (+video)

Η Toyota παρουσίασε στο Goodwood Festival of Speed το πρωτότυπο A90 Supra, που δεν είναι άλλο από την έκδοση παραγωγής της 5ης γενιάς του εμβληματικού sportscar. Μπορεί να είναι καλυμμένο με τα αυτοκόλλητα του αγωνιστικού τμήματος Gazoo Racing, που είναι επιφορτισμένο με την εξέλιξή του, όμως οι βασικές αναλογίες και κάποια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά -όπως τα φωτιστικά σώματα, οι ζάντες και η διαμόρφωση του πίσω μέρους με την αεροτομή- είναι πέρα για πέρα ευδιάκριτα.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: στις αρχές του 2019 η νέα Toyota Supra

Έχοντας, λοιπόν, την 5η γενιά πρακτικά έτοιμη οι Ιάπωνες διοργάνωσαν ένα event για λίγους και εκλεκτούς, στο οποίο μαζεύτηκαν Supra κάθε λογής και χρονολογίας προκειμένου να γιορτάσουν την επιστροφή του μύθου. Η διοργάνωση έγινε στο Σάσεξ της Αγγλίας, όπου συγκεντρώθηκαν 84 ιδιοκτήτες και 50 διαφορετικές Supra (προφανώς πολλοί προτίμησαν να πάνε ως συνοδηγοί). Όπως είναι λογικό, οι περισσότερες ήταν 4ης γενιάς και βελτιωμένες, καθότι ο 2JZ κινητήρας έχει γράψει ιστορία στον χώρο του tuning με την παροιμιώδη έφεση και αντοχή του στο «τσίγκλισμα». 8 Supra 3ης γενιάς παρεβρέθησαν στα εισόδια της 5ης, μαζί με 4 αυτοκίνητα από την 2η γενιά και μόλις 1 από την αρχέγονη Celica Supra (σημειωτέον, η Supra ξεκίνησε την καριέρα της ως ειδική έκδοση της Celica).

Ο αρχιμηχανικός εξέλιξης της πολυαναμενόμενης νέας Supra, Tetsuya Ada, δήλωσε «ευτυχισμένος που επιτέλους αποκαλύψαμε τον νέο θρύλο στην Αγγλία. Η συγκέντρωση τόσων ιστορικών μοντέλων σε ένα μέρος είναι η ομορφότερη μέρα της ζωής μου». Παρ’όλη την ευτυχία δεν προέβη σε κάποια αποκάλυψη αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οπότε μένουμε στις έως τώρα πληροφορίες που έχουν σίγουρο έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3.0λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο (κάπου στην περιοχή των 335-350 ίππων).

Διαβάστε επίσης: Toyota Supra με 1.050 ίππους 300αρίζει σε 800 μέτρα! (+video)

Σύμφωνα με τον Tada οι πωλήσεις της Surpa στην Βρετανία θα ξεκινήσουν στο πρώτο μισό του 2019, που σημαίνει ότι το ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί αρκετά πιο νωρίς-ενδεχομένως στο προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι.

https://www.facebook.com/toyotauk/videos/10155430030722633/

Get it on Google Play Download on the App Store