Toυλάχιστον 1 εκατ. ευρώ θα κοστίζει το hypercar της Toyota

Στα πλαίσια των εορτασμών για την κατάκτηση της νίκης στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, η Toyota είχε παρουσιάσει το GR Super Sport Concept πριν 2 μήνες. Πρακτικά μιλάμε για την έκδοση δρόμου του TS050, που πήρε την καρό σημαία στη γαλλική πίστα, και το πρώτο ιαπωνικό hypercar στην ιστορία. Όταν, όμως, έχεις να κάνεις με hypercar στην τεχνολογία και τις επιδόσεις, δεν προκαλεί εντύπωση ότι και το χρηματικό αντίτιμο θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα.

Δείτε ακόμα: Έρχεται hypercar από την Toyota με 1.000 ίππους (+video)

Σύμφωνα με δηλώσεις του σε εγχώρια Μέσα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Toyota Αυστραλίας  Orlando Rodriguez ανέφερε πως το κόστος του GR Super Sport (λογικά το Concept θα αποχωρήσει από την ονομασία της έκδοσης παραγωγής, εάν δεν χρησιμοποιηθεί κάποιο άλλο όνομα) θα βρίσκεται στο ανάλογο ύψος: «προς το παρόν δεν ξέρουμε λεπτομέρειες, ούτε το πού θα είναι διαθέσιμο ούτε το πότε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κοστίζει τουλάχιστον 1.5 εκατομμύριο δολάρια (κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή) και θα ανταγωνίζεται ευθέως τις Mercedes-AMG Project ONE και Aston Martin Valkyrie». Βάσει ανταγωνισμού, το ιαπωνικό hypercar το λες και ευκαιρία καθότι τόσο η Mercedes όσο και η Aston Martin, θα κοστίζουν περισσότερα από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το GR Super Sport Concept θα δανείζεται πολλά από τα μηχανικά μέρη του αγωνιστικού πρωτοτύπου. Πρώτο και καλύτερο το κινητήριο σύνολο, το οποίο αποτελείται από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 2.4 λίτρων και 2 ηλεκτροκινητήρες. Η Toyota δεν ανακοίνωσε ακριβή στοιχεία, πέραν της συνολικής ιπποδύναμης, αλλά αν πάρουμε το TS050 Hybrid ως «μπούσουλα» η ισχύς αναμένεται να παρέχεται ισομερώς μεταξύ κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρων. Συγκεκριμένα, από 493 ίππους έκαστο σύστημα.

Διαβάστε επίσης: Η λιμουζίνα της Toyota των 151.000 ευρώ!

Με λίγα λόγια, η αναλογία ευρώ/ίππο αναμένεται να διαμορφωθεί γύρω στα 1.000 ευρώ ανά άλογο. Καθόλου άσχημα.

Get it on Google Play Download on the App Store