Επίσημο: Ετοιμάζεται Volkswagen T-Roc Cabrio

H Volkswagen άναψε το πράσινο φως για ένα νέο κάμπριο μοντέλο βασισμένο στο SUV μοντέλο Τ-Roc, το οποίο θα είναι και το πρώτο cabrio SUV της μάρκας. Το νέο αυτό μοντέλο θα παραχθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020, ενώ για αυτό το σκοπό θα γίνει επένδυση 80 εκατομμυρίων ευρώ στο εργοστάσιο του Osnabrück, όπου θα κατασκευάζονται 20.000 οχήματα ετησίως.

Όπως μπορούμε να δούμε από το σκίτσο που έδωσε στη δημοσιότητα η VW, το T-Roc cabrio θα έχει τρίθυρο αμάξωμα, το οποίο μοιάζει αρκετά με εκείνο του πρωτότυπου T-Cross Breeze.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 115 PS

Στο εργοστάσιο του Osnabrück απασχολούνται σήμερα περίπου 2.300 εργαζόμενοι, ενώ το 2017 παρήγαγε πάνω από 76.000 οχήματα σε τρεις γραμμές παραγωγής. Επί του παρόντος στο εργοστάσιο του Osnabrück συναρμολογούνται το VW Tiguan και η Porsche Cayman, ενώ είναι υπεύθυνο για μέρος της βαφής που χρειάζεται για την Skoda Fabia.

Τα SUV συμβάλλουν σήμερα σημαντικά στην ανάπτυξη της Volkswagen, η οποία σκοπεύει μέχρι το 2020 το 40% των οχημάτων της να είναι SUV και να έχει στη γκάμα της 20 μοντέλα. Με το νέο cabrio που θα βασίζεται στο T-Roc, η Volkswagen θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στα κόμπακτ SUV, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτων.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή VW Polo 1.0 TSI 95 PS

Get it on Google Play Download on the App Store