Φορτωμένο τεχνολογία το νέο VW Transporter

Η VW παρουσίασε την αναβαθμισμένη εκδοχή του δημοφιλούς της Transporter, με την ανανεωμένη εμφάνιση, τους «καθαρότερους» κινητήρες και την αυξημένη παρουσία της τεχνολογίας να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Αισθητικά, το T6.1 -όπως ονομάζεται- ξεχωρίζει χάρις στον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με την μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και την νέα μάσκα, με περισσότερες λεπτομέρειες χρωμίου. Το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο και τα γραφικά των LED εμπρός πίσω, ενώ νέα σχέδια και χρωματισμούς συναντάμε στις ζάντες αλουμινίου και το αμάξωμα αντίστοιχα.

Δείτε ακόμα: Επαγγελματικές κόντρες ανάμεσα σε 3 «κλούβες» (+video)

Το εσωτερικό υιοθετεί πολύ περισσότερες αλλαγές, με το πλήρως ανασχεδιασμένο ταμπλό και την οθόνη αφής να δεσπόζει. Ξεκινά από τις 6,5 ίντσες και φτάνει μέχρι τις 9,5, φιλοξενώντας το νέο σύστημα πολυμέσων MIB3, το οποίο προσφέρει πλήρες πακέτο συνδεσιμότητας (Apple CarPlay, Android Auto, σύνδεση στο Ίντερνετ και όλα τα σχετικά gadgets). Επίσης νέα είναι η προσθήκη του ψηφιακού πίνακα οργάνων Digital Cockpit, με την οθόνη των 10,25 ιντσών.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή είναι η νέα ηλεκτρομηχανική υποβοήθηση του τιμονιού, που επιτρέπει την προσθήκη στον εξοπλισμό όλων των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας όπως Cross Wind Assist (έλεγχος ευστάθειας σε ριπές πλευρικών ανέμων), Lane Assist (διατήρηση λωρίδας), Park Assist (υποβοήθηση παρκαρίσματος), Rear Traffic Alert (ανίχνευση τυφλού σημείου) και Trailer Assist (ESP, δηλαδή, και κάμερα ραντάρ παρκαρίσματος που προσαρμόζονται όταν συνδεθεί τρέιλερ).

Όσον αφορά τους κινητήρες προδιαγραφών Euro-6d TEMP, η γκάμα περιλαμβάνει τον 2λιτρο TDI σε εκδόσεις απόδοσης 90, 114, 150 και 199 ίππων, με τις δύο τελευταίες να μπορούν να συνδυαστούν με το 7αρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και το σύστημα τετρακίνησης 4MOTION. Επίσης υπάρχει πλέον και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με την ABT. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει απόδοση 112 ίππων και συνδυάζεται με μπαταρία 38.8 kWh ή 77.6 kWh, με την αυτονομία να φτάνει μέχρι και τα 400 χιλιόμετρα στην δεύτερη περίπτωση.

Διαβάστε επίσης: Πιο επικίνδυνοι οι οδηγοί βαν για τρακαρίσματα

Η επαγγελματική έκδοση του Transporter, με την ονομασία Transporter Van, προσφέρει χώρο φόρτωσης από τα 2.450 χλστ. έως τα 2.800 χλστ. για το κανονικό, ή από 2.900 έως 3.300 χλστ. για το μακρύ μεταξόνιο.

Η ανανεωμένη γκάμα του Transporter θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Get it on Google Play Download on the App Store