Αυτονομία 550 χλμ. και κόστος όσο ένα diesel Golf το VW I.D.

Το Twitter, χρησιμοποίησε ο Jürgen Stackmann μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους σχετικά με το νέο VW I.D., δίνοντας μερικές extra λεπτομέρειες για το πολύ-αναμενόμενο νέο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας.

Σύμφωνα με τον Stackmann και τα tweet του, το νέο hatchback I.D., θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα «Neo» και θα προσφέρει στον οδηγό του αυτονομία που θα αγγίζει τα 550 χλμ., σύμφωνα με το νέο πρότυπο μετρήσεων WLTP. Τα καλά νέα όμως συνεχίστηκαν, μιας και ανέφερε ότι το κόστος απόκτησης του νέου I.D. θα είναι αντίστοιχο ενός πετρελαιοκίνητου Golf, χωρίς όμως να δώσει μια συγκεκριμένη τάξη μεγέθους.

Δείτε ακόμη: Πιάστηκε στα πράσα το νέο VW I.D.

Βέβαια τόνισε ότι θα υπάρχουν διαφορετικές εξοπλιστικές εκδόσεις του I.D., όπου η βασική δεν θα έχει την αυτονομία των 550 χλμ., αλλά μικρότερη, η οποία θα κυμαίνεται έως και 330 χλμ., για κάθε πλήρη φόρτιση. Επιπλέον, το I.D. θα υποστηρίζει ταχεία φόρτιση, όπου σε ένα σταθμό ταχυφόρτισης με συνεχές ρεύμα έντασης έως 125 kw θα μπορεί να επαναφορτιστεί σε ποσοστό 80% σε μόλις 30 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Απίστευτο ρεκόρ από το ηλεκτρικό VW I.D. R στο Pikes Peak

Οι προ-παραγγελίες του νέου ηλεκτρικού μοντέλου της VW αναμένονται να αρχίσουν την άνοιξη του 2019, με το επίσημο ντεμπούτο να αναμένεται στα τέλη του 2019, με το εμπορικό λανσάρισμα να ξεκινάει στις αρχές του 2020.

Get it on Google Play Download on the App Store