Νέο pickup Volkswagen Atlas Tanoak

Πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης κάνει το νέο πρωτότυπο μοντέλο Volkswagen Atlas Tanoak, το οποίο είναι το πρώτο pickup της μάρκας που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB. Η ονομασία «Tanoak» προέρχεται από ένα είδος δέντρου που βρίσκεται στη δυτική ακτή του Ειρηνικού στις Η.Π.Α. και φτάνει μέχρι τα 45 μέτρα ύψος.

Δείτε ακόμη: Νέο VW Touareg: Μεγαλύτερο από ποτέ (+video)

Το Volkswagen Atlas Tanoak με μήκος 5.438 χλστ. (5.321 χλστ. το Amarok) τοποθετείται στη μεσαία κατηγορία των pickup, το πλάτος του είναι 2.030 χλστ. και το ύψος του 1.844 χλστ. Το αμάξωμά του με το δυναμικό σχεδιασμό είναι διπλοκάμπινο για πέντε επιβάτες, ενώ ο χώρος φόρτωσης έχει μήκος 1.627 χλστ., πλάτος 1.450 χλστ. και ύψος 530 χλστ.

Η καρότσα του Atlas Tanoak έχει σχεδιαστεί για υπαίθριες δραστηριότητες, όπως μεταφορά ποδηλάτων, σανίδων του σερφ και μικρών σκαφών. Το εσωτερικό με τις ευθείες γραμμές και τις επίπεδες επιφάνειες ακολουθεί τα αισθητικά πρότυπα των επιβατικών, ενώ κυριαρχούν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, μία στον πίνακα οργάνων και μία στην κεντρική κονσόλα.

Την κίνηση του Volkswagen Atlas Tanoak αναλαμβάνει ένας 3.6 λτ. V6 FSI ισχύος 280 ίππων και 350 Nm ροπής, ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση 4MOTION και αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων.

Δείτε ακόμη: Το VW Golf που «πατάει» Bugatti Chiron! (+video)

Get it on Google Play Download on the App Store